Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Kortsluiting zonder baterij in mobo

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo allen,

  Na deze week al eerder een mobo naar de hemel the hebben gebracht door een mislukte BIOS flash stuit ik nu op het volgende probleem: De mobo die ik als reserve had liggen doet niks. Als ik de PC start, hoor ik de voeding en de CPU koeler draaien. Ook op het toetsenbord branden gewoon lampjes en de HD maakt normaal geluid. Echter, de PC start met geen mogelijkheid door, zelfs een POST is teveel gevraagd. Hij blijft hangen in het zwarte scherm dat je normaal hebt als je de PC uit hebt, maar de monitor nog aan. Het lampje van de monitor knippert gewoon.

  Dit lijkt mij kortsluiting op het mobo, ware het niet dat ie altijd gewoon gewerkt heeft, en er geen batterijtje in zat. Batterijtje pas bij de eerste keer proberen op te starten erin gedaan.

  Natuurlijk, CMOS gereset, batterijtje eruit/erin gedaan, opstartknop 10 seconden inhouden bij opstarten, andere voedingen getest, zonder HD's proberen te starten, zonder en met één reepje geheugen proberen te starten, opstartfloppy, bootcd, andere monitor, p de GPU en lossen grafische kaart getest, alle overige USB's eruit. Geen resultaat, dus mijn vraag is:

  Hoe kan er kortsluiting op een mobo ontstaan als er geen batterijtje in zit?
 • Kun je niet echt een zinnig antwoord op geven. Mijn auto doet het ook van de ene op de andere dag niet meer. Je zou het moederbord uit de kast kunnen halen en het los aan sluiten om te kijken of hij niet ergens contact maakt met de kast.
 • Controleer voor de zekerheid nog even of je processor nog warm wordt door heel even zonder koeler op te starten…
 • [quote:a763451942="rolla"]Controleer voor de zekerheid nog even of je processor nog warm wordt door heel even zonder koeler op te starten…[/quote:a763451942]Met welk doel?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.