Vraag & Antwoord

8 antwoorden
 • Ik heb twee vraagjes, één over processors en de andere over Desktop PC's in het algemeen.

  Welke processor is sneller?

  A. Intel core i5-2320 Proc. 6M Cache, 3.00 GHz, 4 cores
  B. Intel core i3-2130 Proc. 3M Cache, 3.40 GHz. 2 cores, Intel Hyper Treading techniek. De één heeft een kloksnelheid van 3.00 GHz en de andere een kloksnelheid van 3.4 GHz. M.a.w., is de kloksnelheid bepalend.

  Over Desktop PC.

  PC aanzetten, na ongeveer 2 uur uitzetten, daarna over ongeveer 1 uur weer aanzetten etc. Is deze handeling niet goed voor een moderne PC? Of maakt het niets uit.
  Voor een Laptop is deze handeling dacht ik normaal.
 • De i5 is over het algemeen sneller.
  Alleen bij oudere software die maar 1 core gebruikt zal de i3 waarschijnlijk iets sneller zijn, maar zelfs dat marginaal aangezien de i5 een turbo boost tot 3,3ghz heeft indien er maar 1 core wordt gebruikt. De i3 heeft geen turbo boost.

  En nee is niet schadelijk voor de pc.
 • [quote:ba3911b700="arjant2"]
  En nee is niet schadelijk voor de pc.
  [/quote:ba3911b700]

  Ben ik niet geheel met je eens. Vooral voor de harddisks is het veelvuldig opstarten belastender dan het laten draaien. De extra krachten die op de lagers uitgeoefend worden bij opstarten zorgen voor extra slijtage.
 • Ik neem aan dat de TS het niet heeft over de hele dag door aan/uit.
  Ik ben het met je eens dat je niet de hele dag door aan/uit moet gaan zetten.

  Maar als je dat 1 of 2 keer per dag doet kan dat volgens mij echt geen kwaad.
 • Maar waarom kan/mag het wel met een laptop? Je ziet regelmatig mensen een laptop opstarten om even daarna de laptop dicht te klappen.
  De moderne HDD zijn daarop toch gebouwd, of zie ik het verkeerd.
 • Dat zijn ook vaak mensen die hun laptop om de zoveel tijd vervangen en dus niet de hele levensduur van zo'n harddisk uitzitten …

  Maar sowieso is het aan te raden om een recente backup te hebben van de cruciale folders die je op die harddisk hebt staan. Tegenwoordig kan dat volautomatisch en best heel voordelig met zgn. Cloud opslag.
 • [quote:5a8aecb5e2="ikkwav"]Maar waarom kan/mag het wel met een laptop? Je ziet regelmatig mensen een laptop opstarten om even daarna de laptop dicht te klappen.
  De moderne HDD zijn daarop toch gebouwd, of zie ik het verkeerd.[/quote:5a8aecb5e2]Een laptop is geen desktop en wordt dus iha anders gebruikt. De laptop vaak op schoot of tijdelijk op een tafel. Na gebruik moet die toch weer opgeborgen worden. Zeker wanneer er geen netspanning is aangesloten, verwacht ik dat de meeste gebruikers de laptop wel uit zullen zetten. Dit gaat het makkelijkst door de laptop dicht te klappen. Mogelijk dat de levensduur van de harde schijf beinvloed wordt door het aan en uitzetten. Kijkend naar de harde schijven die ik heb gehad, zie ik geen verband tussen het gebruik en het aan/uitzetten. De harde schijven die kapot gaan, lijken gewoon slecht te zijn. Stoten moeten wel voorkomen worden, de notebook schijven zouden daar beter tegen beveiligd zijn.
 • Ik denk dat Hans.Vosman gelijk heeft. Ik heb een paar oude pc's gehad en vaak bij Informatique (een PC boer) gebracht en als je ziet wat die gasten met een PC doen, dan sta je hart soms stil. Echter ik heb nu een nieuwe PC en dan ben je een beetje voorzichtig. Vandaar de vraag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.