Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen harde schijf verdwijnt

Anoniem
hoefie
28 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Ik had een vraag over mijn harde schijf.

  ik heb 2 schijven in mijn PC zitten, een normale schijf van 134 GB waar ik mijn data opzet,
  En daarnaast heb ik een SSD schijf met een grote van 60GB waar ik Windows op geïnstalleerd heb staan.

  Deze SSD schijf bezit steeds minder dan 1GB of soms is hij helemaal vol, maar als ik dan in de mappen kijk, en de groote van die mappen bij elkaar optel, kom ik nooit aan de 59GB.
  Ik heb meerdere malen mijn temp map leeg gemaakt, gekeken naar verborgen bestanden en met meerdere programma's geprobeerd om deze schijf weer vol te krijgen,
  Niks is gelukt en nu heb ik nog iets anders opgemerkt.

  Toen ik daarnet naar mijn harde schijf keek had deze schijf nog 94 MB tot zijn beschikking, ik opende een youtube video en na deze video bezat deze schijf nog maar 85 MB.

  Wat vooral heel erg opvalt is wanneer ik een youtube video heb bekeken, ik plots van 60 MB harde schijf ruimte naar 30 MB harde schijf ruimte ben gegaan, en ik denk dat dit niet alleen bij internet is, maar ook bij andere acties zoals het opstarten/spelen van een game.

  Met vriendelijke groet,

  Stefan Hoeven
 • Als je alle mappen selecteert en de grootte bij elkaar optelt ga je nooit bij het totale aantal uitkomen omdat je hiermee de verborgen mappen en bestanden niet meetelt. En het feit dat er geheugen verdwijnt na een Youtube-video komt omdat je computer dingen zoals webpagina's en videos opslaat in de internetcache van je browser.
 • Hier ben ik mij van bewust, maar na een youtube video ben ik 30MB kwijt als het niet meer is, ook kan ik op dit moment de verborgen mappen zien en ik heb dit probleem voorheen niet gehad.

  Stefan
 • SSD welk merk
 • Chronos 60GB
  MKNSSDCR60GB

  Gebruik ik als C schijf alleen Windows draait erop.

  hieronder de website van het betreffende product.
  http://www.mushkin.com/Digital-Storage/SSDs/MKNSSDCR60GB.aspx
 • Misschien moet je eens scannen met Hijackthis of iets dergelijks en het log plaatsen, maar daar verwijs ik je naar de Security afdeling van het forum door. Daar kunnen ze deze logs analyseren. Misschien zit je met een of andere vorm van malware.
 • SandForce SF-2281
  dat kan de boosdoener zijn .
  een galbak van een controller chip
 • Kijk hier eens:
  http://www.schoonepc.nl/windows7/schijfopruiming_schijfdefragmentatie.html

  Hoeveel geheugen heb je geinstalleerd?

  C:\HIBERFIL.SYS (verborgen, even groot als het RAM-geheugen)
  Zodra de computer in de sluimer- of slaapstand gaat, wordt een afdruk van het RAM-geheugen gemaakt (opgeslagen in het bestand HIBERFIL.SYS, ook wel hibernation file genoemd) waarmee de computer bij het ontwaken direct de draad weer kan oppakken. De sluimer-/slaapstand wordt vaak bij laptops gebruikt om zodoende de accu te sparen. Wordt de slaapstand uitgeschakeld (via het onderdeel Energiebeheer van het configuratiescherm, taak Wijzigen wanneer de computer in de slaapstand gaat), dan kan het bestand HIBERFIL.SYS net zo goed worden verwijderd (als dat nog niet was gebeurd). Dit kan flink wat ruimte besparen aangezien de afdruk van het RAM-geheugen exact zo groot is als het RAM-geheugen zelf… Start hiervoor de Opdrachtprompt (startmenu, Alle programma's, Bureau-accessoires) met aanvullende administratorrechten (door met rechts op de snelkoppeling te klikken en te kiezen voor Uitvoeren als administrator) en geef het commando POWERCFG /hibernate OFF. Is de slaap-/sluimerstand achteraf toch weer gewenst? Met het commando POWERCFG /hibernate ON kan het bestand weer in ere worden hersteld
 • Ik heb bijna alle suggesties van die site geprobeerd en bij command prompt POWERCFG /hibernate OFF te zetten heb ik weer 4 gb gewonnen, maar alsnog is dit veel te weinig.

  Alle mappen bij elkaar opgeteld is ongeveer 25GB en dat is inclusief de verborgen bestanden.

  De schijf is 60GB maar ik heb nog maar 4GB over, al veel dingen geprobeerd maar niks werkt.

  Hopelijk kunnen jullie nog wat suggesties geven,

  Stefan
 • Ook alle systeemmappen zichtbaar gemaakt? Vooral systeemherstel (als dit ingeschakeld is) wil nog wel eens erg veel ruimte opsnoepen. Dit staat in de verborgen systeemmap 'System Volume Information'. Als je systeemherstel nooit gebruikt kun je het uitschakelen, de pc opnieuw opstarten en dan eens kijken hoeveel ruimte dit opgeleverd heeft.
 • 'No restore points have been created on your computer's system drive'

  Neem dus aan dat dit uitgeschakeld staat, ik betwijfel nu toch wel off mijn SSD nog wel in leven is.
 • Het is gelukt!

  Er stond inderdaad dat er geen system restore points waren vanwege het feit dat veel van mijn mappen ineens een slotje hadden, zo ook de map 'system volume information' waardoor ik de restore points waarschijnlijk niet gezien heb, na deze verwijderd te hebben ben ik 34GB rijker!

  Heel erg bedankt allemaal!
 • Ik krijg de bestanden op dit moment niet verwijderd,
  Er staat dat de restore points zijn verwijderd maar ze blijven gewoon staan, zowel in windows zelf als met command promt door middel van de optie 'vvsadmin resize shadowstorage' etc.
 • Dit komt vanwege het feit dat deze map op slot is gezet, en niet alleen de map, maar de 125 bestanden die erin staan zijn ook allemaal van een slotje voorzien en ik dit niet kan openen met deze account, als administrator inloggen en dan maar alles verwijderen, denk dat toch iemand mijn pc is binnengedrongen en iets heeft uitgevoerd.
 • Ik krijg de slotjes van de files die in mijn SVI map staan op maar 1 manier open, en dat is handmatig stuk voor stuk aankliken, rechten veranderen, en dan verwijderen,

  Alleen zijn het wel 172 files :lol:

  Met programma's zoals 'lockhunter' krijg ik de file ook niet open, wanneer ik het open zegt lockhunter dat deze file open is maar hij is nog gewoon gesloten, ook wanneer ik kijk wat ervoor zorgt dat de file op slot staat geeft hij diezelfde file weer, alsof hij zichzelf locked of zichzelf continue terug blijft zetten,

  Hopelijk weet iemand een manier, want ik kan ze niet verwijderen totdat ik de slotjes eraf kan krijgen.

  Stefan
 • http://imageshack.us/photo/my-images/12/lockedfh.png/

  Graag jullie reacties :)
 • Al eens geprobeerd de bestanden te verwijderen in de veilige modus?

  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Advanced-startup-options-including-safe-mode
 • Ook inderdaad geprobeerd, zelfs hier lukt het niet en blijven ze locked staan.
 • Bump
 • Echt niemand die mij verder kan helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.