Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Aan-knop met het moederbord verbinden

Anoniem
gekl2003
10 antwoorden
 • ik heb een nieuwe behuizing gekocht zodat ik dan gestaag weer verder kan upgraden en bezig zijn met mijn hobby, alleen nu is er dus gebeurt waar ik al bang voor was. de aan knop/ reset knop etc moet ik op de juiste pinnen aansluiten maar die zijn dus niet goed aangegeven op het moederbord

  ik heb het moederbord: H-Alpinia-RS780L-uATX

  ik hoop dat iemand me kan helpen want mijn computer zit helemaal in elkaar en het is echt slechts die laatste paar pinnetjes die mijn weg blokkeren. ik heb al geprobeerd het te vinden maar ik kan het niet vinden.

  Alvast heel erg bedankt
 • weet je wel een groepje pinnen op het ook waar hij tussen zou kunnen zitten, raak dan gewoon een voor een 2 pinnen tegelijkertijd aan met een schroevendraaier en kijk wanneer hij aan gaat, op die 2 pinnen moet de aansluiting.
 • hier (verder) kijken…?
  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02458055&lang=en&cc=us&taskId=101&contentType=SupportFAQ&prodSeriesId=4162194&prodTypeId=12454
  :roll:
 • @v.weinans heel erg bedankt, ik heb nu de start knop gevonden, maar ik bedoeld eigenlijk alle knoppen die erop zitten. dus ook de reset knop, ik heb er nog een voor led+ en led- en led hdd.

  @outlaw99 ja, die had ik ook al gevonden, maar of ik lees hem verkeerd maar volgens mij staat daar nier op waar je precies alle knoppen op aan kunt sluiten
 • reset knop zit vaak in het verlengde van de start, dit kan je ook fff proberen met een schroevendraaier.
  eerst pc aan doen en dan alle overige pinnetjes uitproberen tot hij opnieuw gaat opstarten, dat is dan de reset!

  als je geen beschrijving hebt is het eigenlijk onmogelijk om die leds goed te gokken, want dit op elk mobo anders. je zou dus gewoon wat moeten proberen en dan de pc aanzetten en kijken welke wel goed is en welke niet. dan kan je wat gaan ruilen en proberen tot je de goede hebt. kan het vet balen vinden maar je kan het ook een leuk puzzeltje vinden:)

  succes!
 • je zou eens met een goeie loep de codes bij de vrije pinnetjes moeten bekijken, daar vind je vaak aanduidingen als pw sw, res sw, pwr led.
  meestal gesitueerd aan de kant van het pc-front (als het mobo is ingebouwd) en dan ergens onderin (als ik de tekening op de gegeven link zie, net boven de sata-aansluitingen, dénk ik)
 • Ok bedankt, ik heb de leds niet gevonden maar die zijn ook niet echt essentieel, ik denk dat ik daarvoor gewoon wacht tot ik een nieuw moederbord heb wat ik van plan ben over een paar maanden te kopen.

  het is voor nu belangrijk dat de aan knop werkt en die werkt ook, dus heel erg bedankt :D
 • bij een nieuw mobo mag je gelukkig een duidelijke handleiding verwachten om de dingen op de juiste plaats in te steken :wink:
 • zeker!
 • heb onlangs ook een bord aangesloten van dezelfde fabrikant en ook AM3

  bovenste rij pinnetjes
  uiterst L ,power led+
  2 de van L , power led -
  3de en 4 de pin ,power switch
  uiterst R is niet gebruikt

  onderste pinnetje
  uiterst L , HDD led +
  2 de van L , HDD led -
  3 de en 4 de , reset switch
  De uiterst R is niet gebruikt.

  De basis van de pinnetjes van de powerswitch heeft een groene kleur,
  Die van de reset switch een blauwe kleur.

  Ik ben hier niet 100% zeker van maar meestal houd een fabrikant zich wel min of meer aan die aansluitingen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.