Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

"no signal" - geen moederbord activiteit

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Hey allemaal,

  Van de ene op de andere dag heb ik een moederbord die geen kik meer geeft, althans op het scherm. Het beeldscherm geeft een no signal aan.

  Wanneer ik het moederbord controleer op "beweging", zie ik de CPU Fan netjes aangaan, de fan op de videokaart draait en er brand een lichtje. Nu was mijn eerste gedachte de videokaart. Dus had ik hierop de videokaart bij een andere pc getest. Dit werkte gewoon, ik kreeg gewoon beeld.

  Vervolgens heb ik even getest of er genoeg Volt naar de videokaart ging naar de adapter die gebruikt wordt op de videokaart. Dit leek ook allemaal juist.

  Vervolgens heb ik geprobeerd de pc te starten met zo min mogelijk andere apparaten. Dus alle schijven afgekoppeld en alleen de moederbord en videokaart laten draaien. Zelfde probleem blijft zich voordoen.

  Ik hoor geen beeps en verder merk ik niets raar op het moederbord. Zijn er nog tips van jullie die ik even moet controleren?

  Alvast bedankt,
  NoiK
 • t beeldscherm geeft een no signal aan kan dus de graka zijn .
  kan je wel in het bios komen
 • nee, al je het verhaal leest verschijnt de bios dus niet.
  vrijwel zeker is de voeding kaduuk. dat er dan toch een paar ledjes aangaan en fannetjes draaien is vrij normaal. de voeding bestaat uit meerdere circuits nl.
  probeer eens een andere voeding, en je weet het meteen.
 • Ik ga dit vanavond even testen. ik had idd het idee dat wanneer enkele delen van de voeding het doet, dat de voeding niks mankeerde.

  Alvast bedankt, resultaat zal ik laten horen.

  grt,
 • jammer genoeg na het proberen van een voeding, die in een andere pc wel werkt(en ook meer W kon leveren), nog steeds geen beeps te horen.

  Ik heb voor de zekerheid, omdat ik twijfelde over de beeps, ook even de pc aan een beelscherm gehangen, maar ook geen resultaat.

  Ik begin een beetje uit de opties te raken…

  ik was al aan het bekijken of ik voordelige vervangers kon vinden voor de moederbord/cpu(/geheugen), echter ben ik dan bang dat ik in de knoop raak met een windows OEM licentie die pas 3 maanden oud is. Iemand misschien hier ervaring mee?
 • als die oem 3 maanden oud is, kan per definitie die pc niet ouder zijn…..
  garantiekwestie?
 • Hoezo per definitie?

  Ik heb de Windows 7 licentie geplaatst op een PC die voorheen een andere licentie had. Een andere niet legale licentie van vista. Deze maar een verwijderd en netjes een licentie aangeschaft.

  De pc is wel meer dan een jaar oud.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.