Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

maximale snelheid geheugen

Anoniem
Obi-wan-kenobi
5 antwoorden
 • Hoi,

  Ik wil graag het intern geheugen van mijn laptop uitbreiden. Er zit nu 4gb (PC3-10700) in en ik wil graag naar 8gb. Ik vraag me nu alleen af wat de maximale snelheid is wat mijn moederbord ondersteund.
  CPU-Z gegevens:
  HP motherboard: 144B
  Southbridge: Intel HM55
  Chipset: Havendale/Clarkdale host bridge

  Iemand enig idee hoe ik de maximale snelheid kan bepalen of is 10700 al het maximum?
  Alvast bedankt!
 • vind je het niet handig om even aan te geven over welk apparaat het gaat .
  dus merk en typen
 • Wat word ondersteund staat bij de fabrikant op de site aangegeven. Dat is de meest betrouwbare informatie. Hangt bijvoorbeeld ook af van welke bios versie je hebt. Als je dan op de site bent, kan je gelijk de laatste downloaden :lol:
 • Geheugencontroller zit trouwens niet op het moederbord, maar geintegreerd in de processor. Is inderdaad dus handiger om ff te melden welke laptop (merk + type) het eigenlijk is.

  Maar voor wat voor applicaties denk je eigenlijk meer dan 4GB intern geheugen nodig te hebben en dat voor een laptop? Mijn ervaring is dat dat voor verreweg de meeste applicaties niet zo heel veel uitmaakt en al zeker niet wat voor wat betreft de snelheid van het DDR3 geheugen.

  Wil je enorme performancewinst boeken, dan kun je beter de SATA schijf vervangen door een SSD, 256GB heb je tegenwoordig al voor rond de 150 euro. Kost wat (ook qua herinstallatie van Windows en applicaties), maar daar heb je voor alle applicaties baat bij.
  http://tweakers.net/pricewatch/295585/kingston-ssdnow-v200-notebook-upgrade-kit-256gb.html

  (Deze upgrade kit is zelfs met externe behuizing voor de SATA schijf die je overhoudt).
 • Het gaat om een HP Pavilion dv7, 4030 ed.
  Waar het mij met name om gaat is dat ik merk dat ik ondertussen meer vraag van mijn laptop dan het me kan leveren. Vandaar dat ik dus twijfel tussen óf het upgraden van mijn laptop, óf het kopen van een desktop pc.
  Dat laatste geniet zo langzaamaan wel mijn voorkeur, maar omdat ik vooral in de problemen kom bij het kiezen van een videokaart, weet ik niet zo goed hoe ik het moet aanpakken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.