Vraag & Antwoord

4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb weer eens een vraag en hoop dat er mensen zijn met een antwoord. Op dit moment heb ik een triple-boot van XP, Vista en W7. W7 staat op een aparte schijf (partitie C). Vista (partitie E) en XP (partitie D) staan op een andere schijf, samen met nog een datapartitie (K). Onderstaand plaatje verduidelijkt de boel.

  [img:4f6c508372]http://img528.imageshack.us/img528/3603/schijfbeheer.jpg[/img:4f6c508372]

  Nu wil ik dus Vista gaan verwijderen, en later misschien XP ook. Na wat googlen kwam ik er achter dat je moet oppassen met actieve partities, omdat daar het bootrecord op staat? Dus ik neem aan dat ik de Vista partitie (E) zonder problemen kan formatteren?

  Maar wat moet ik doen om de XP partitie (D) te kunnen formateren? Want die is blijkbaar actief, en ik zit niet te wachten op een pc die niet meer boot :wink:

  Groeten Rob
 • Koppel schijf 0 eens fysiek los en kijk of windows 7 dan nog goed opstart. Zoja, dan staan de bootbestanden op de tweede schijf en kun je xp en vista zonder problemen verwijderen. Zoniet, dan is het ook wel weer op te lossen, maar is het iets meer werk.
 • Bedankt voor het advies! Ik heb hem losgekoppeld, alleen boot hij dan niet meer door, steeds een melding dat de schijf niet gevonden kan worden. Dus ik neem aan dat het bootrecord dan toch op de XP partitie staat. Ik heb in ieder geval Vista maar eraf gegooid, en dan zie ik wel hoe ik XP er later nog af krijg. Door het bootrecord te verplaatsen naar de Windows 7 partitie neem ik aan? Ik ga het wel even uitzoeken.
 • http://www.maximumpc.com/article/ask_doctor/moving_mbr

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.