Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Overclocken van een i7 3770k.

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Geachte Mensen,

  Ik heb laatst een nieuwe configuratie in elkaar gezet welke in mijn onderschrift te vinden is. Maar nu heb ik de vraag: is het mogelijk om mijn i7 op 4.0Ghz te clocken en mijn RAM geheugen, wat 1600mhz is maar op 1300 draait op de 1600 te krijgen.

  Ik hoop voldoende informatie gegeven te hebben. Er is voldoende koeling aanwezig.

  Met Vriendelijke Groeten,
  Elwin Verveer.
 • Het overklokken van die processor moet zeker lukken. Gisteren is er nog een record gebroken met dat exact zelfde type tot 7.09Ghz, dus tot 4Ghz zou geen probleem mogen zijn. Met het geheugen kan je proberen, maar wees voorzichtig.

  Bron: http://be.hardware.info/nieuws/29580/intel-ivy-bridge-processor-opgevoerd-tot-709-ghz
 • Dat is dan wel met vloeibare stikstof en een niet alledaags moederbord.

  Wellicht heb je hier iets aan.
  http://nl.hardware.info/reviews/3007/workshop-ivy-bridge-overklokken
 • [quote:777f909174="gerben"]Dat is dan wel met vloeibare stikstof en een niet alledaags moederbord.

  Wellicht heb je hier iets aan.
  http://nl.hardware.info/reviews/3007/workshop-ivy-bridge-overklokken[/quote:777f909174]

  Oeps, even vergeten ;)
  Het zou toch moeten lukken om tot 4Ghz te geraken, niet?
 • dit staat op de Intel site .
  Max Turbo Frequency
  3.9 GHz
 • Voor je geheugen moet je waarschijnlijk Extreme Memory Profile (X.M.P.) activeren in de BIOS van je computer. Dit moest ik ook doen om van 1300mhz naar 1600mhz te gaan op mijn MSI bord.

  4GHZ moet geen probleem zijn, met goede koeling en voeding kan je makkelijk 4,5GHz en misschien nog wel meer. Voeding en koeling zijn het belangrijkst en zorg dat je de max tempartuur van je CPU weet (denk 90 graden het advies is.. max 104/105 graden). Ook dat je max voltages, etc weet als je daarmee aan de slag gaat, anders kan het zijn dat je de CPU sloopt…

  Zelf een MSI Z77A-GD55 moederbord met een Intel Core i5 3570K. OC-genie van MSI klokt deze zonder problemen al over naar 4,2Ghz. Koeling is een Corsair H100 waterkoeling, niets bijzonder. De temperaturen zijn dan zo tussen de 26 graden onbelast tot 65 graden maximale belasting, op een warme zolder kamer in de hete zomer van NL.
 • Ik heb de workshop gevolgd die Gerben had aanbevolen, maar de overclock utility kan ik nergens vinden voor mijn type moederboord: ASRock Fatal1ty Professional.

  Kan iemand mij hier mee helpen?

  Elwin.
 • Dan is het een kwestie van ouderwets handmatig instellen in het bios, rebooten en kijken of het nog goed werkt.
 • Oké, op mijn moederboord kan ik functies aanzetten van standaard overclock op 4.2Ghz enzovoort. Zal ik dat dan eens proberen?
 • Ik zou liever in stappen van bijvoorbeeld 50MHz boven de standaard snelheid proberen. Loop je dan vast, dan een stap terug en in stappen van 10MHz werken. Heb je een maximale stabiele snelheid gevonden, dan uitgebreid testen met bijvoorbeeld prime95 en memtest. Zonodig de snelheid weer terugzetten. Test tenslotte je systeem minstens 24 uur met prime95 met de gevonden snelheid,

  Koppel overigens wel je harddisks los, een instabiel systeem kan bestanden op de harddisk beschadigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.