Vraag & Antwoord

Anoniem
InternEd
3 antwoorden
 • Afgelopen donderdag in dit systeem een nieuwe Seagate 1 TB harddisk geplaatst ter vervanging van een WD Green 1 TB. Daarna een schone Windows installatie gedaan.

  Sinds maart dit jaar heb ik al 2 WD Green schijven aangemeld voor RMA. Dit wordt de derde schijf die ik mag aanmelden. Alle schijven zijn getest met een WD testprogramma in 2 verschillende pc's en telkens krijg ik meldingen over beschadigde sectoren.

  Met het plaatsen van de Seagate harddisk had ik gehoopt dat de problemen voor bij zouden zijn. Helaas niet. Al een paar keer een blauw scherm gehad en vervolgens start de pc opnieuw. Soms geeft hij dan ook bij het opstarten de melding "select proper boot device or select boot media" Het automatisch opnieuw opstarten heb ik uitgeschakeld in de hoop er achter te kunnen komen wat de foutmelding is.

  Vanmiddag bevriest het scherm en doe de muis en toetsenbord niets meer. Ik heb de pc uitgezet en opnieuw opgestart. Vervolgens bij het opstarten weer de melding "select proper boot device or select boot media".

  Als ik dan in de logboeken kijk dan zie ik dit staan:

  [code:1:348e896d8d]
  Gebeurtenisfilter met query SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99 kan niet opnieuw worden geactiveerd in naamruimte //./root/CIMV2 vanwege fout 0x80041003. Mogelijk worden er geen gebeurtenissen via dit filter doorgegeven totdat het probleem is verholpen.
  [/code:1:348e896d8d]

  Kan deze foutmelding betrekking hebben op de vastlopers? Verder zie ik namelijk geen rare meldingen in de logboeken.

  Als deze melding er geen betrekking op heeft dan kan het alleen het moederbord of de voeding nog zijn die het probleem veroorzaakt. Het geheugen heb ik al een keer getest en is goed.
 • Welke windows?

  Al eens gescant op rootkits?

  Probeer dit script eens, voor Vista.
  http://support.microsoft.com/kb/950375/en-us

  Kan ook nog een probleem met de controller zijn maar dat is niet te achterhalen, miss is een zaak met een pci diagnostic kaart.
 • Op de pc draait Windows 7 Professional 64 bit. In de openingspost staat overigens ook een link naar de systemspecs.

  Aangezien ik op de schijf een nieuwe schone Windows installatie heb gedaan heb ik nog niet gescand op rootkits.

  Dat script werkt bij mij dus niet aangezien er Win 7 op de pc draait.

  Vandaag weer vastlopers in Windows en bij het opnieuw opstarten weer de foutmelding "select proper boot device or insert bootmedia" Aangezien de harde schijf via een molex naar sata kabel aangesloten was heb ik een andere aangesloten en nu start de pc wel weer. Ik verwacht het niet, maar het kan een oplossing zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.