Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Harde schijf kapot?

Anoniem
Renaldo
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraag. Het gaat om een notebook HP Pavilion dv7. Ik draai een zelftest voor de harde schijf en dan tijdens de test valt de computer uit. Kan ik hieruit concluderen dat de harde schijf kapot is? Ik heb het nu al twee keer gedaan en steeds hetzelfde probleem. Opstarten in veilige modus lukt ook niet.

  Het probleem waarmee het begon, was dat er wel verbinding was, maar hele trage internet. Ik heb de computer geformatteerd, schone installatie erop en tot zover gaat het goed. Maar bij opnieuw opstarten, blijft hij ergens hangen. Bij veilige modus blijft hij hangen bij de drivers; crcdisk.sys.

  Het uitvallen gebeurt dus niet tijdens het formatteren en installeren.

  Ik hoor het graag.
 • Misschien kan je proberen op te starten met een liveCD zoals Hirens en daarmee enkele HDtools te draaien? Mogelijk geeft dat meer zekerheid.
  En anders moet de PCboer het maar zeggen…
 • Start hem eens op met een ubuntu livecd en kijk of dat beter werkt. Zoja, dan is de harde schijf verdacht.
 • Inmiddels heb ik wel weer kunnen opstarten en één ander kunnen installeren. Helaas blijft de draadloze verbinding slecht internet geven, met de Dlink. Probleem is dus niet opgelost. Blijf ik dus met de vraag zitten of de harde schijf nog wel goed is.

  Als de harde schijf niet meer helemaal oké is, kan dit dan een trage internet, draadloos, geven? Of is dit een apart probleem? Internet met kabel geeft geen problemen.

  Inmiddels een test gedraaid op HD Tune en daar kwam wel wat uit, maar ik kan het niet beoordelen.

  Reallocated Sector Count/current 100/Worst 100/Treshold 5/Data 65537/warning

  Reallocated Event Count/Current 100/worst 100/Treshold 0/Data 1/warning

  Interface CRC Error Count/200/191/0/1408

  Kan iemand dit voor mij vertalen?

 • Reallocated sector count mogelijk te hoog, dat is een van de weinige slechte smart meldingen. CRC errors (foutcontrole) zijn ook niet goed. Heb je nog naar die livecd gekeken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.