Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Problemen met assembleren

Anoniem
Bullboom
6 antwoorden
 • Beste mensen bij computertotaal,
  Ik heb een drastisch probleem. Ik ben bezig geweest met het samenstellen van een nieuwe pc voor mijzelf. Een nieuw moederbord en een nieuwe processor, mag al snel een nieuwe pc genoemd worden in mijn ogen. Het moederbord is een ECS K7S5a lan, en de processor is een Athlon Tb 1333. Na dat ik alles netjes heb aangesloten ( ik weet zeker dat het goed zit )zette ik de pc aan, de monitor krijgt geen signaal, dus geen beeld en de pc geeft ongeveer een 10 tal waarschuwings piepjes achter elkaar. De hardeschijf gaat wel draaien en het klinkt zelfs alsof er iets opgestart wordt, maar ik kan niet zien wat omdat ik geen beeld heb. Nu heb ik het idee dat er iets goed mis is met of het moederbord of de processor. Deze laatste heb ik trouwens van iemand over gekocht op Tweakers.net, het moederbord is nieuw gekocht bij Europc.
  De grafische kaart is perfect, het geheugen is perfect en alle jumpers staan goed, ik zou niet weten wat er fout zou kunnen zijn. Hebben jullie misschien een idee van wat het probleem zou kunnen zijn. Als ik alleen al wist wat er kapot of fout is, ben ik al een heel eind. Als jullie mij verder zouden kunnen helpen zou ik dat erg opprijs stellen, zoniet is dat ook geen probleem.
  Alvast hartelijk bedankt
  Bas Verbruggen
 • die piepjes zijn een soort morsecode. In de handleiding van je bord moet je dat kunnen vinden. Anders op de site van de fabrikant. Alles goed aangedrukt ? vooral gr.kaart en geheugen.
 • Ik dacht dat je moederbord een AMI bios heeft. Hier kun je misschien te weten komen wat er aan mankeert: http://www.testbank.hccnet.nl/bioszip/amsignal.htm

  Als het tien beepjes zijn, dan is er iets mis met het moederbord. Geen echte zekerheid, in feite zou je de CPU ergens moeten testen.
  Bij verdere testen, minimaal confiureren, dus eerst zonder HD en FDD. Dit om eventuele interacties te voorkomen De boel pas aansluiten als je de andere probleem hebt opgelost.
 • Heb je toetsenbord/muis aangesloten en de videokaart er goed in zitten?
 • [quote:6c11fc37f1]
  Op 2002-01-20 16:24, schreef Dead Prez:
  Heb je toetsenbord/muis aangesloten en de videokaart er goed in zitten?
  [/quote:6c11fc37f1]
  Hoi daar. Heb dit probleem ook eens gehad en toen bleek dat de pci slot defect was .Videokaart in een ander slot gedaan en het werkte.
  Als je twijfelt aan de processor, zou je dan niet gewoon ff een andere proberen???
 • Beste Bas,
  Niets is zo frustrerend als je nieuwe zelf samengestelde aanwinst na de spanning van het voor de eerste keer aanzetten niets blijkt te doen. Hierbij een paar aanbevelingen die misschien helpen:
  Overtuig je ervan dat de processor absoluut goed is b.v. bij een vriend of anders in een goede computerzaak.
  Controleer of het geleverde vermogen vanje voeding voldoende is. Dit moet minimaal 250watt zijn, maar 300 is beter. Het lijkt alsof de componenten die op 12V werken wel functioneren, maar de CPU niet want die werkt op +/- 1.75V.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.