Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMDk6-2 >350 patch gebruiken voor AMD k6 300

Anoniem
andre@home
8 antwoorden
 • Hij is er niet voor gemaakt.. En als het zou werken op en enige verbetering zou zijn voor de k6 300, dan zou Aopen dat zelf wel melden op hun site…

  Of toch niet? Is het de moeite van het proberen waard, of haal ik me met het installeren van die patch grote problemen op de hals?
 • Wat voor patch je bedoelt weet ik niet, maar he enige verschil tussen de 300 en de 350 is de multiplier, dus ik zou het gewoon proberen. Waarom zou Aopen er iets van vermelden op hun site? Als de CPU stabiel werkt zijn de moederbord fabrikanten wel tevreden, prestaties kunnen hen vaak niet veel schelen, helemaal niet op zo'n oud systeem.
 • nevermind..

  Het gaat om de volgende patch:
  "Microsoft® Windows® 95 Update for AMD-K6-2/350 and Above"
  Die staat op de site van AMD. Maar als ik lees wat erbij staat, dan maakt het helemaal niets uit.

  Het voor een specifieke versie van w95 bij bepaalde problemen. Zelfs andere versies van 95 hebben geen baat bij deze patch, laat staan w98se dat ik draai.


 • vanaf 400 alle types en daarvoor alleen bepaalde.
  Als je die patch niet gebruikt loopt ie vast of is instabiel. Als jij een stabiel systeem hebt en/of win98 draait heb je het idd niet nodig. Er is ook nog een 15-16MB mem-hole patch, voor welke types die is weet ik niet uit mijn hoofd.
  met Google heb je hem zo;
  http://www.geocities.com/uart0/
  via
  http://www.google.com/search?q=15-16MB+hole+K6+patch&sourceid=opera&num=0
  Als je een patch gebruikt kijk uit of ie voor jou geschikt is. Eigen risisco …..
 • Daar begin ik niet aan, ik heb geen idee wat dat voor dingen dat zijn en geen tijd om dat uit te zoeken. :smile:

  Ik hoopte op een verbetering met een patch, omdat ik zo nu en dan problemen heb met page fault errors in de draaiende executable zelf of kernel32, iets met stack dump. Ik weet niet of ik het goed schrijf. In de praktijk betekent het: programma sluiten na de windows-melding en opnieuw starten, met verhoogde kans op herhaling van het probleem.

  Maar ik heb geen idee wat de oorzaak van dat fenomeen is. Ik gebruik geen RAM-tweaker, alleen x-setup (en dan niet de zeer ingrijpende plug-ins.)

  [ Dit Bericht is bewerkt door: bluebear op 2002-01-22 17:06 ]
 • ah…. nu komt het probleem pas, maar je hebt er zo te zien weinig problemen mee……
  en ook geen zin in.
  Topic dicht (?).
 • Dat sluiten heb ik al geprobeerd, maar dat mag alleen een moderator.

  Maar ik bedoel niet dat ik geen energie wil steken in het probleem dat ik noemde (het is dat de meeste dingen op die site ( http://www.geocities.com/uart0/ me boven mijn pet gaan.)
  Ik was naar die patch benieuwd omdat ik hoopte op algemene verbetering en anderzijds had ik dat probleem in mijn achterhoofd, maar ik weet niet eens of ze met elkaar in verband staan. Het staat er wat ongelukkig ja. hm.

 • de amd k6 300 loopt op 66mhz.
  de amd k6/2 350 loopt op 1000mhz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.