Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Wat vinden jullie van de ECS K7S5A ?

Anoniem
Bullboom
6 antwoorden
 • Heeft iemand al ervaring met deze mainboard?
  Er zit namelijk een andere chipset op van SIS de 735. De moederborden zijn niet duur hebben veel onboard en zijn door derden al goed getest.
 • IK heb er een goede ervaring mee. Minpuntjes: IRQ sharing lijkt okay maar komt neer op het gebruik van 1 interrupt voor een heleboel devices. Dit ligt misschien ook aan de gebruikte OS (Windows 2000). Bios is niet erg uitgebreid, bijvoorbeeld geen IRQ toewijzing mogelijk. Ook geen overklok mogelijkheden. De handleiding bevat alleen de hoogst noodzakelijk informatie. Belangrijke informatie over aan te sluiten hardware is erg summier en soms ontbreekt dat in het geheel (zoals tweede USB).
 • Ik heb er een aantal van werkend gezien, en die waren allemaal goed. kennis van me heeft er een en 2 vrienden van me.
  die chipset van SIS is sneller dan de via KT266 maar iets langzamer dan de KT266a.

  Verder is het een stabiel en snel moederbord.

  1 nadeel!! hij heeft maar 2 bankjes voor DDR. (en 2 voor sdram) dus als je er bijvoorbeeld 256MB DDR in stopt heb je in de toekomst niet veel ruimte voor meer geheugen. Vriend van me heeft daarom er 1 reepje van 512MB DDR in zitten.

  Voor die prijs zou ik hem zeker niet laten liggen. onder de 100 Euro zijn ze al verkrijgbaar


 • alternatief?
  ecs elite k7v za, 266, sdram, en ddr
  voor duron en athlon, 266 mhz, ondersteunt ook xp (v3.x meen ik),sound, ca € 110,-
 • Maar ik bgrijp dus dat je eigenlijk (wat niet in de handleiding staat) wel extra 2 poorten van USB kan aansluiten ? Dus 2 die al op het mainboard zitten en nog eens twee extra ? Wat betreft de stabiliteit daar ben ik nu wel over eens, ik heb enkele tientallen testen gelezen over de mainboarden van ECS, en stuk voor stuk scoren ze indedaad hoog! Maar borden die veel worden verkocht raken ook wel eens stuk of niet werkend. Een heleboel negatieve reacties las ik op het forum van tweakers.net. Toch ben ik blij dat ik dit mainboard heb omgeruild omdat mijn oude K7 Turbo veel problemen met de VIA chipset gaf.

  Ik wil iedereen bedanken voor zijn snelle reactie…

  bart willem
 • [quote:ef47569066]
  Op 28-01-2002 9:58, schreef hardware22:
  Maar ik bgrijp dus dat je eigenlijk (wat niet in de handleiding staat) wel extra 2 poorten van USB kan aansluiten ? Dus 2 die al op het mainboard zitten en nog eens twee extra ? [/quote:ef47569066]

  Op bladzijde 15 staat wel dat er een 'optional extension bracket' bestaat voor USB. Echter wat heb ik aan die informatie als ik niet weet hoe de kabel aangesloten moet worden … Ik ken diverse soorten connectors die zouden passen, echter de bedrading is wel fout, en dus werk dat dan niet. Geen zorg, via dit forum is al uitgezocht, hoe je de boel aan moet sluiten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.