Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

OVERKLOKKEN VAN EEN XP 1600+ op MSI 6330 Lite

Anoniem
egslim
14 antwoorden
 • Kijk eerst eens in je boekje van je mobo,
  daar staat het vast in…

  Suc6
 • Ik heb hier een AMD XP 1600+ draaien op een MSI 6330 Lite Moederbord,ik zou alleen niet weten hoe ik hem moet overklokken.

  Wie Kan mij helpen?


 • Zoek in de bios naar Front Side bus settings.

  Volgens mij werkt Softfsb trouwens niet op jouw moederbord, die gast is al een tijdje geleden gestopt met het progje en dus zal hij je chipset niet herkennen.
 • Advies RTFM!!

  Succes
 • [quote:0adbface09]
  Op 29-01-2002 16:02, schreef hjs:
  Zoek in de bios naar Front Side bus settings.

  Volgens mij werkt Softfsb trouwens niet op jouw moederbord, die gast is al een tijdje geleden gestopt met het progje en dus zal hij je chipset niet herkennen.

  [/quote:0adbface09]
  cpu fsb is J17 op moederbord
 • Hoe ga ik dan een paar MHZ hoger op die jumper,dus wat moet je met die jumper doen om de fsb hoger te krijgen.

 • [quote:5b7dd4b6e7]
  Op 29-01-2002 16:49, schreef 2FAST:
  Kijk eerst eens in je boekje van je mobo,
  daar staat het vast in…

  Suc6
  [/quote:5b7dd4b6e7]

  that's right zie 3e topic>>> RTFM!! (voor de mensen die het niet weten: Read The Fucking Manual)
 • Nee, Read The [b:064e15037c]FINE[/b:064e15037c] manual :grin: :grin: :grin:

  Je kan trouwens je AXP ook nog unlocken, al is dit moeilijker als bij de thunderbirds. (Je komt over als beginner, dus daar kan je misschien beter niet aan beginnen, tenzij je weet wat je doet.) Op die manier kan je via de multiplier de processor overklokken. (vind je ook in bios, net als FSB)

  _________________
  TB 1GHz@1.2GHz 1.8V
  512MB @150 mhz
  ABIT KT7A
  ATI Radeon 8500 Retail 283/300

  [ Dit Bericht is bewerkt door: BA op 2002-01-30 18:16 ]
 • ik zou is op tomshardeware.com kijken hoe je je amd moet unlocken en dan de multiplyer om hoog gooien en niet met je FSB gaan klooien. als je veel pci insteek kaarten hebt dan word je systeem heel snel onstabiel. veel pci componenten kunne dat gewoon niet goed aan!
 • Tsja, maar als je zelf niet zo handig bent, of het niet aandurft heb je geen keus, dan zal je toch met je FSB aan de gang moeten. Bedenk wel even dat als het fout gaat, je de processor wegmikken kan.
 • ja nou en!! je hebt al een amd xp 1600+ waarom zou je hem dan willen overclocken?? hij is snel zat!! en aan een onstabiel systeem heb je ook nix! en een beetje zilver lak op je cpu smeren is niet zo moeilijk. je moet je goed voor berijden!!
 • LOL, ze zit eerst te vertellen dat overclocken niet nodig is omdat hij dan toch snel zat is, en vervolgens zeg je weer van wel. :smile:

  Verder moet je er niet alleen zilverlijn overheen smeren, maar ook de 'sloten' er tussen in vullen met iets dat niet geleid, omdat die 'sloten' op een nul niveau uitkomen, waardoor je unlock wel zeker mislukt als je dat niet doet.
 • kijk zal het is uitleggen!! je hebt een amd xp 1600+ als je geen risico wilt nemen waarom dan overclocken?? je FSB verhogen heeft meer risico's dan unlocken. en op tomshardware,com staat precies beschreven hoe je het moet doen en waar je op moet letten. en er is nog een andere manier, dit gaat met geleidend rubber dat je over de L1 punten legt en zo de verbindingen maken. maar ben nog bezig met onderzoeken of dat een betere manier is. en hoe je een xp moet unlocken weet ik ook wel ik wou alleen maar ff aangeven dat het niet moeilijk is!
 • LOL, ik begreep je dan idd even verkeerd.

  Wat ik bedoelde met risico's tussen FSB en MP OC'en is dat een te hoge FSB (net als te hoge MP) gewoon met een cmos clear weer opgelost wordt. Een foutje met unlocken is iets moeilijker te corrigeren. Meestal zit je tot 140 MHz FSB wel veilig, en heb je toch al snel 70 of 80 MHz extra. (ik heb zelf me FSB op 150 staan en de MP van van me TB op 8, kwestie van goed geheugen gebruiken.)

  Trouwens, ik heb me ok wel eens afgevraagd waarom ze voor de AXP nog niet van die unlock plakkers hebben (ik heb ze ieg nog niet gezien), die had je ook voor de TB. Dan hoef je niet meer met lijm oid te klooien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.