Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Ramgeheugen snel vol

Anoniem
Rheptor
8 antwoorden
 • Geinstalleerd ramcapaciteit was 128 mB. Na een bericht in ComputerTotaal over het uitbreiden van het Ramgeheugen,waardoor de PC sneller zou worden,de capaciteit uitgebreid naar 383mB. Tot mijn verbazing loopt ook deze capaciteit heel snel vol, waardoor opnieuw de hardeschijf aan het werk moet. De PC dus niet sneller! Wat is hier aan de hand??

  [ Dit Bericht is bewerkt door: j.j.mels op 2002-01-30 22:48 ]
 • Laat me raden, je draait zeker win98 of winME. 1 van de slechte eigenschappen van die systemen is het geheugenmanagment, win98 en winME proberen zo veel mogelijk in het geheugen te proppen, waardoor dit inderdaad snel vol staat. Je kan een programma als RAMidle oid installeren, waardoor het geheugenmanagment ietsje beter wordt.
 • Zet in je c:windowssystem.ini onder het kopje
  [386enh]
  ConservativeSwapfileUsage=1

  (als je win98 gebruikt)
  met deze optie aan maakt hij pas gebruik van je swapfile als het geheugen echt op is.

  Durf je niet te editten in je system.ini file, download dan Cacheman (zoek bij google) installeer dat en vink de optie aan.
 • [quote:407cf8395c]
  1 van de slechte eigenschappen van die systemen is het geheugenmanagment, win98 en winME proberen zo veel mogelijk in het geheugen te proppen, waardoor dit inderdaad snel vol staat.[/quote:407cf8395c]

  …En dat is maar goed ook… Een ideale computer heeft oneindig veel en oneindig snel geheugen, dus een goede geheugenbeheerder probeert zoveel mogelijk in het RAM te proppen. Waar het geheugenbeheer van Win9X slecht in is, is juist het weer vrij geven van geheugen wanneer de applicatie weer is afgesloten. Daarnaast; je pc wordt met meer geheugen pas echt sneller wanneer je met veel applicaties naast elkaar werkt >>> meer mem = minder swappen naar HD.
 • Hebben de modules dezelfde snelheid (100/133 mhz), zijn ze van dezelfde merk. Verschillende versies kunnen problemen opleveren. Kan jou systeem/processor wel zoveel ram aan?

  Succes
 • Een Pentium 1 kan volgens mij al 16 GB ofzo addresseren, dus daar zal het niet aan liggen volgens mij. Eerder idd aan de chipset. Maar dan had het systeem niet eens meer gestart volgens mij, of iig aangegeven dat er minder mem ingeprikt zou zitten dan dat ie nu aangeeft.
 • Ramprobleem eigenaar bedankt allen die op mijn vraag hebben gereageerd.
  Ik zal aan jullie laten weten wat de resultaten zijn nadat ik alles heb onderzocht.
  Maar voor dat ga ik morgen eerst 10 dagen in de sneeuw "rammen".(skieën) Graag tot over twee weken en nogmaals bedankt.
 • Wat er gebeurd, is dat dingen worden gecached/gebuffered in je geheugen.

  Open bijvoorbeeld maar eens Word, sluit Word af, en open Word direct nog eens. De tweede keer zal het veel sneller gaan, omdat Word nog in je geheugen staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.