Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geheugen bij plaatsen

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Idd, de CPU blijft evengoed duur. Als ik dan toch een P4 koepen zou, dan zou ik er ook meteen RDRAM in zetten.
 • Zelfs dan nog niet, voor budget P4 systemen zou ik dan toch wel voor DDR SDRAM gaan. met gewoon SDRAM kan je net zo goed een PIII kopen qua snelheid :smile:
 • Ik bedoelde ook geen budget P4 systemen, die zijn niet budget genoeg. Ik zit dan eerder te denken aan Celerons of trage Durons - bij een snelle Duron 1200 o.i.d. hoort ook DDR geheugen.
 • Ik wil graag geheugen bij plaatsen het
  systeem is windows ME PIII 800 met 128sdram
  133 wat moet kan je nu bijplaatsen

 • In principe zal elke PC133 geheugenmodule werken. Als je WinMe gebruikt kun je in totaal niet meer dan 512 Mb plaatsten, want dan krijg je problemen. Bovendien accepteert de 815 chipset niet meer dan 512 Mb geheugen.
 • Ik dacht dat je pas vanaf de pentium 4 Sdram kon gebruiken…:???:
 • :smile: Nee hoor, SDRAM kon al worden gebruikt voor de Pentium 1. Sindsdien is SDRAM ongeveer tweemaal zo snel geworden (van PC66 naar PC133), en de standaard voor elke CPU. Echter, toen de P4 uitkwam kon deze geen SDRAM gebruiken, alleen het veel duurdere RDRAM. Pas ongeveer 9 maanden na de introductie van de P4 werd het mogelijk om deze met SDRAM te gebruiken.
  Overigens is SDRAM verouderd en het hoort nu alleen nog in budget systemen thuis.
 • Ik wil er ook geheugen bij plaatsen. Ik heb ff in m'n pckast gekeken en daar zag ik dat er 1 geheugen-module in zit van 128mb sd-ram 133. Kan ik er nu gewoon 2 andere 128mb sd-ram 133 van een willekeurig merk erbij plaatsen?
 • Ik heb namelijk 3 plaatsen op het moederbord, waarvan er 1 van vol is.
 • Je kunt het beste even de handleiding van het moederbord controleren, waarschijnlijk kun je ook gewoon een 256 Mb module plaatsen: Ten eerste heb je dan nog een slot vrij en ten tweede zijn minder modules altijd beter qua snelheid en stabiliteit.
  In principe kun je elke willekeurige PC133 module plaatsen, maar:
  1) Als je de geheugen timings snel hebt staan en je zet er een goedkope module naast kan die misschien niet met deze timings werken. Als je nog nooit in de BIOS hebt geprutst hoef je hier niet bang voor te zijn, standaard timings zijn altijd traag.
  2) Geheugen wil nog wel eens compatibiliteitsproblemen geven, vooral geheugen van B-merken. Veel winkels bieden de mogelijkheid om het geheugen binnen een korte tijd terug te brengen als je zegt dat het niet werkt op jouw systeem, ook al werkt het op hun eigen systemen wel. Persoonlijk zou ik geen geheugen kopen zonder die garantie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.