Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pentium IV Northwood Kast

Anoniem
dabutcha76
10 antwoorden
 • Ik heb nu een pentiumIII 650. Als ik wil overstappen naar een "oude" pentiumIV, moest ik eerst een nieuwe kast aanschaffen, omdat mijn oude kast te klein voor dit systeem was (vanwege de koeler op de proc of zoiets). Moet dat met de Northwood nog steeds of is dat verleden tijd?
 • Ook met Northwood heb je nog een nieuwe kast nodig. Alleen als je een Athlon neemt kun je de oude kast houden, maar dan heb je wel een 300 Watt voeding nodig. Voor P4 heb je een speciale P4 compatible voeding nodig, met extra pinnen.
 • Kan ik dan niet een losse voeding kopen die daar wel geschikt voor is of is dat de prijs niet waard?
 • Een goede kast is ook niet goedkoop, als je een mooie kast hebt zou ik er zeker een losse nieuwe voeding inzetten. Ze zijn beide ATX, dus dat moet keurig passen.
  Voor P4 is dat echter niet voldoende, ook de schroefgaten in het moederbord komen dan niet meer helemaal overeen met de schroefgaten in je oude kast.
 • dus het komt erop neer: Of een nieuwe (en vaak dure) kast of een Athlon maar kopen?
 • Yep, hoewel vergeleken met de prijs van een heel nieuw systeem een kast niet zo vreselijk duur is.
  Overigens zou ik op dit moment zowiezo kiezen voor een Athlon, tenzij je een P4 1,6A neemt om over te klokken naar 2,2 o.i.d.
 • [quote:811e12ca08]
  Op 12-02-2002 22:55, schreef egslim:
  Yep, hoewel vergeleken met de prijs van een heel nieuw systeem een kast niet zo vreselijk duur is.
  [/quote:811e12ca08]

  Dat ligt er ook maar net aan wat je pakt….
  Case is nog lang niet Case. Ik vind het helemaal niet verkeerd om te investeren in een goede kast, dat haal je er op den duur echt wel uit…..
  (goede toegankelijkheid, betere koelmogelijkheden enz…)
 • Dat ben ik zeker met je eens, maar een goed systeem inclusief monitor kost gemakkelijk 2000 Euro. Een kast van 200 Euro is dan niet zo heel veel meer.
 • Ik was wel iets van plan in de richting van een P4 1,6A met overclocken. Zal wel ff rondvragen hoe duur 't in totaal wordt. Nog tips over wat de beste chipset is? Graag met DDR support.
 • Lees dit artikel maar eens: http://www.aceshardware.com/read.jsp?id=45000290 en hier staat veel over moederborden voor Athlon: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1578
  Overigens heb je volgens benchmarks uitgevoerd door Tomshardwareguide voor een P4 van boven de 2 GHz eigenlijk RDRAM nodig, omdat PC2100 DDR geheugen dan niet meer genoeg bandbreedte heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.