Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

langzaam opstarten van pc

Anoniem
PlacidK
13 antwoorden
 • Ik heb een MSI K7 266 pro moederbord met een amd 1800xp cpu. Echter het opstarten van de pc duurt bijzonder lang. Hoe kan ik dit opstartproces versnellen?

  Hein
 • Graag wat meer informatie, zoals WIndows versie, heb je een nieuwe harde schijf, heb je al het een en ander bekeken. Wat is lang? 1 minuut, 5 minuten?
 • Ja inderdaad meer informatie zou makkelijker zijn.

  Want waar is die traag? In het begin van het starten van de PC? Of als die Windows aan het laden is?

  Als je dat moederbord + die processor net nieuw hebt gekocht en hebt ingebouwd in je bestaande PC. Dan kun je beter Windows ff opnieuw installeren. Het probleem is hier dan dat tie andere moederbord drivers ziet. Dus nog de drivers van het oude moederbord. Door Windows opnieuw te installeren en daarna dan de drivers van het nieuwe moederbord + andere drivers kan het probleem verholpen zijn.
 • Wat je zowieso kan doen om je post (power on self test) te versnellen is om in je bios dit op kort of op uit te zetten, en om je hard disks handmatig te detecten en op user in te stellen. Dit kan je opstart met zo'n 5 seconden versnellen soms.

  Verder zijn er best wel veel tweak progjes op de markt. Zoek er maar naar - sandra sisoft heeft bijvoorbeeld daar leuke onderdelen voor.
 • Een netwerkkaart ?
  Dat vertraagt ook flink, zeker als je geen vaste nummers henbt ingesteld!
 • Een netwerkkaart ?
  Dat vertraagt ook flink, zeker als je geen vaste nummers henbt ingesteld!
 • hoe moet je dan vaste nummers instellen, want bij mij zoekt hij ook lang als er voor de tweede keer dat windows logo staat?

  [ Dit Bericht is bewerkt door: janjantjes op 2002-02-21 15:10 ]
 • fixed ip is afhankelijk van je netwerk. gebruik je een dhcp server? die je steeds hetzelfde ip toewijst?
 • ik weet niet precies wat je bedoelt, als ik bij de eigenschappen van TCP/IP kijk bij ip adres staat de optie: een IPadres opgeven aangevinkt. ik weet niet of dit iets te maken heeft met wat jij bedoelt
 • Misschien te simpel gedacht, maar heb je in de bios bij "booten" 1st=IDE 0/2nd CDROM en FDD uitgezet ?
 • bij mij start de pc ook heel traag op en sluit ook heel traag af,mij werd verteld dat dit kan liggen aan het geheugen,maar hoe dat te controleren is weet ik niet,ook zou de harde schijf niet helemaal meer goed zijn,maar zo maar even een harde schijf kopen lijkt me nu ook niet iets wat je zo maar zou doen.mijn pc begon zo traag te werken nadat ik windows xp er op heb gezet in een ntfs partitie dat liep goed,ik heb het er weer afgehaald en met partition magic
  de partitie weer in fat 32 gezet,sindsdien loopt mijn pc niet goed meer.
 • xp NOOIT op fat32 zetten. fat32 is traag buggy en onveilig.

  vergeet ook niet XP staat wellicht voor eXPerience maar vraagt om eXtra Performance (met een vette :wink: naar AMD)

  to be fair, ik ben niet heel erg bekend met windows, dus als je zegt dat je iets hebt aangevinkt zegt mij dat niet zo veel :wink:

  het lijkt erop dat je een vast ip-adres hebt.
  weet je, over snel opstarten moet je je niet druk maken. als ie maar snel werkt. laat 'm dan 5 minuten opstarten, who cares!
 • blijft lastig om in dit topic een concreet antwoord te geven, zolang de starter niet aangeeft welke windows versie hij/zij gebruikt en hoelang dat opstarten nou echt duurt. Ik gebruik zelf een dual boot van XP en 98. XP start veel sneller dan 98, met dus dezelfde hardware, en meer direct meestartende programma's.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.