Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Zwaardere voeding nodig?

Anoniem
hjs
8 antwoorden
 • Hoi,

  Als ik bij PIII 733 Mhz met twee harddisks,naast cd-rom en cd-rw een andere videokaart met laten we zeggen 64 mb wil installeren moet ik dan de voedig aanpassen?
  Nu is dit 230 W.
  P.s. de huidige VGA is van het type ATI Rage Pro 8 MB.

  Groetjes.
 • gewoon eerst proberen met de oude. Leidt het tot instabiliteit, dan is de voeding de eerste kandidaat om aan te pakken (geen geld uitgeven als het niet nodig is).
 • Deze PIII trekt maar rond de 19 Watt De voeding is dus laag belast en een grafische kaart die wat meer trekt, kan er probleemloos bij.
 • 230 watt is erg weinig hoor, kan problemen geven als je een te zware videokaart erin zet. Spreek uit ervaring. Controleer je spanningen eens, de +5 en +12 mogen niet al te veel afwijken.
 • ASUS CUV4X, PIII@800, 512MB SDRAM, Matrox Mill. DH16MB, DVD, CD-RW, sndbl snd, netcard, floppy, … op een 200W voeding. Geen stabiliteitsprobleem.
 • PIII 500, 512MB PC100, DVD-ROM, CD-RW, Interne Zipdrive, netwerk, floppy, Soundblaster Live 1024, 56k6 intern modem en een TNT2 Ultrakaart met 32MB –> geen problemen.

  Ik gooi en een geforce II en en de ellende begint, videokaarten trekken erg veel stroom.

  Maar goed, proberen kan altijd.
 • Maar een TNT 2 Ultra trekt in ieder geval meer stroom dan een GeForce2 MX, in vergelijking met een GTS weet ik niet. Het vermogen is ook niet alles, de kwaliteit is erg belangrijk.
 • Het moet makkelijk kunnen, ik heb hier een soortgelijk systeem staan, PIII 800 met meerdere harddisks, brander etc, de hele zooi, allemaal op een 230W voeding, en videokaart GF2 GTS.

  Stroomverbruik was vooral bij de eerste GeForce (GF 256) een probleem, deze kaarten trokken rond de 29W. Maar doordat de GF2 op 0,18 micron gebakken is in plaats van 0,25, gebruikt deze een stuk minder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.