Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Toch besodemieterd!

Anoniem
micky.g
3 antwoorden
 • Allemaal bedankt voor de reacties op m'n bericht "belazerd?".
  De oplossing van de oververhitting is echter gevonden. Er zijn gelukkig nog goede computerzaken, die echt verstand van zaken hebben. Computerland Utrecht in dit geval.
  Zij beschikken over een apparaatje dat de processor kan doormeten. Binnen 10 seconden wist men daar dat de CPU een produktiefout had. De voltage regulator was defect. De CPU kan door de dealer zondermeer terug worden gestuurd naar AMD en wordt dan vervangen.
  Wat een klojo’s bij Gistron (want die nemen niet de moeite om zo’n processor serieus te onderzoeken en sturen de klant(en) dus zo het bos in.
  Mazzel!!
 • Voltage regulator in een CPU ?
  Binnen de 10 sec. ?
  Lijkt mij eerder op "als het dat niet is, zal het wel wat anders zijn, en zien we wel".
  Ik wil helemaal geen afbreuk doen aan de service geleverd door dit bedrijf, maar zo vlug kun je een hardware probleem mijns inziens niet oplossen.

  Eddy
 • Idd, ik wil ook niet zeuren, maar er zitten helemaal geen voltage regualoren in je CPU. Deze zitten op het mobo zelf. (Zoals ik eerder al zei, is je Vcore niet te hoog?) Als er dus problemen zijn met het voltage, dan ligt dat eerder aan het mobo als aan de CPU. Ik zou dus wel voorzichtig zijn als je je nieuwe CPU op het mobo plaatst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.