Vraag & Antwoord

15 antwoorden
 • 125? misschien fahrenheit?
 • ik heb 2 progjes die de temperatur in mijn kast en cpu etc. meten.

  Nou is de temp. van mijn CPU meestal 60 graden en die in mijn kast ongeveer 34. Daarnaast gaat er om de 10 seconden een alarm af die zegt dat er iets boven de 125 graden c gaat (beide progjes)

  Kan iemand zeggen wat zo'n hete temperatuur heeft en of de temperatuur van mijn CPU wel acceptabel is? Hij loopt wel vaak vast de laatste tijd.

  Ik heb een celeron 400 mhz overklokt naar 450 mhz.
 • Celerons zijn over het algemeen goed te overklokken dus dat lijkt me het probleem niet. Omdat het pas de laatste tijd gebeurd dat ie vastloopt zou het natuurlijk ook kunnen liggen aan een corrupte windows. Welke versie draai je, en wanneer is de laatste keer geweest dat je een schone install hebt gedaan?

  Lijkt me dus in eerste instantie eerder een software probleem dan een hardware probleem. Wil niet zeggen dat het absoluut geen hardware/temperatuur probleem is natuurlijk. Overigens zijn dat soort monitor programmaatje s en meetinstrumenten meestal niet zo nauwkeurig…
 • helaas heb ik mijn windoos 2 weken geleden nog opnieuw geinstalled. Het gebeurde altijd al wel veel, maar de laatste tijd ben ik de temperatuur in de gaten gaan houden en die lijkt me erg hoog.

  mijn OS is windoos 98 met een install eroverheen van windoos 98 SE
 • En als je na een tijdje 'warming up' :wink: reboot en in de BIOS kijkt? Daar is ook een temperatuurweergave.

  Of is jou mobo daar net te oud voor?


  Daarnaast is het natuurlijk raar dat er toch een alarm (125 graden) weergegeven wordt bij de temperaturen (60 graden) die 'ie weergeeft.
  Dus het lijkt mij aan het programma te liggen. Als je CPU echt 125 graden was had je allang een nieuwe moete kopen :grin:

  Ik vind hem overigens wel aan de warme kant hoor. Ik weet niet hoe het met de warmteontwikkeling van Celerons zit, maar mijn PII 350 @402 wordt maar 40 graden (in de zomer meer). En het is niet ondenkbaar dat er een afwijking zit in de temperatuurmeting. Dat hoor je wel vaker…


  Heb je al een ander programma geprobeerd? SiSoft Sandra geeft volgens mij ook temperaturen weer… Alleen is dat niet een programma wat continue de temperatuur controleerd en evt waarschuwt.


  Succes, Ed
 • is 125 fahrenheit niet iets van -140 graden celcius?

  die 125 graden was in ieder geval celcius. Het heeft niets met mijn CPU te maken. Ik heb alleen geen idee wat het wel is. De temperatuur in mijn kast en CPU is ook in het BIOS af te lezen en corresponderen met de temp die de progjes in windoos aangeven. die 125 staat nergens in het bios, behalve dat er alarm gegeven moet worden als de temperatuur eroverheen gaat
 • [quote:6daef78ccf]
  Op 28-02-2002 13:29, schreef Yellowman:
  is 125 fahrenheit niet iets van -140 graden celcius?
  [/quote:6daef78ccf]

  Nee, eerder iets in de buurt van 45C. Nevertheless, blijft een beetje een vreemd verhaal natuurlijk. Heb je al met "je vingers" gevoeld of ie echt warm wordt? Moet je 'm wel effe goed "stressen" natuurlijk. Kun je 'm amper beet pakken, dan is er toch wel iets mis vermoed ik. Celerons staan er juist om bekend dat ze niet zo warm worden…
 • neen, ik heb nog niets aangeraakt, maar wat zou ik moeten voelen dan (want ik gellof best dat de cpu 60 graden is) en wat is stressen?
  Maar er zitten toch geen temperatuur meters over je hele mobo? wat kan die 125 graden zijn als het de CPU niet is?

  ((vraagje terzijde: Hoe noemde je het aantal graden ook alweer waarvan 0 gelijkstond aan het absolute koude grens (-273 graden celcius)) ff vergeten
 • 125 farenheit is 52 graden celsius
  125 graden kelvin is inderdaad -141 graden celcius, maar het lijkt me erg sterk dat jouw compu kelvin gebruikt.
 • Hoi,

  [quote:6c3badf3d3]((vraagje terzijde: Hoe noemde je het aantal graden ook alweer waarvan 0 gelijkstond aan het absolute koude grens (-273 graden celcius)) ff vergeten[/quote:6c3badf3d3]

  Dat is Kelvin.

  Fahrenheit reken je om naar Celcius door:

  Tc = (Tf - 32) * (5/9)


  Als die 125 graden Fahrenheit zou zijn zou dat ruim 51 graden Celcius opleveren… En dan snap ik niet waarom dat programma dan een melding geeft, want dat is zeker niet te veel. Of het moet zijn dat de grens op bv. 50 graden ingesteld is…???


  Overigens: [b:6c3badf3d3]stressen[/b:6c3badf3d3] is het maximaal belasten van je processor. Hierdoor wordt 'ie warm en kun je de maximale temperatuur bepalen.
  Stressen kun je doen door speciale programma's te draaien, of door bijvoorbeeld een zwaar spel of programma te draaien.


  Groetjes, Ed
 • ok thanx


  1 ding is nog niet duidelijk;
  in het bios staat dat er een waarschuwing moet komen bij 125 graden celcius. Dit is nog nooit gebeurt. Nou install ik 2 verschillende progjes die mijn temperatuur meten en dan gaat het constant af (wel zo'n mobo beep) wat is er zo warm in mijn pc?

  2. Is een temperatuur van 60 graden ook niet heel erg hoog voor een celeron 400 mhz? (450)


  Met als eindconclusievraag moet ik iets aan mijn koeling doen?

 • Draaien de fans in je kast toch nog wel? Wie weet staat de fan op je CPU wel stil…?
 • Hoi,

  Weet je zeker dat er [b:452ef53f33]Celsius[/b:452ef53f33] staat in je bios???

  Want 125 graden voor een processor is wel heel veel.

  Ook al draait de koeler niet meer, dan nokt je pc al eerder dan dat 'ie die temperatuur bereikt…


  Groetjes, Ed
 • Leest iedereen het nou verkeerd?

  Mijn CPU is 60 graden, ik weet juist niet wat er 125 graden is, dat was juist de vraag.

  Daarnaast weet ik zeker dat het celcius is omdat ernaast de waarde in f staat
 • ohjah, de fan draait wel, 1 van de progjes die de temp leest, geeft ook aan dat mijn fan 4200 rpm geeft. (ik heb overigens maar 1 fan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.