Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

twee monitors onder win2000????

Anoniem
igg
6 antwoorden
 • Ik wil graag een tweede monitor aansluiten. Kan ik een tweede PCI kaart insteken en de monitor aansluiten, ik heb geen dual video kaart. Moet het door het BIOS onderstuend worden? Ik draai onder win2000 pro.
 • Windows ondersteund vanaf W98 de optie om meer grafische kaarten en dus meer monitoren aan te sluiten, dus het is mogenlijk. Heeft verder niks met je mobo te maken en je hebt W2k Pro draaien dus geen enkel punt.

  Ik heb bv. Windows XP draaien met in mijn AGP slot een Geforce2 GTS 32Mb en in een PCI slot een standaard 8Mb grafisch kaartje, werkt perfect. Helemaal met mijn 2 19 inch Iiyama VM Pro 450 monitoren :smile:.

  Zet wel je beste grafische kaart als main, want spelletjes schakelen over naar 1 monitor.
 • Sorry voor de laate reactie. Bovendien bemerkte ik dat ik in 't verkeerde forum zit. Ik heb op pci loc 1 een pci-S3 virge kaart zitten en op loc 2 een pci trio 32/64. Hij draait slechts op 1 monitor. Als ik 1 van de kaarten verwijder dan doet de ander 't prima, maar niet alle twee tegelijkertijd. In apparaatbeheer wordt bij de S3 virge kaart een foutcode 10 gemeld. Opnieuw verijderen en installeren helpt niet. Enig idee hoe ik 't moet oplossen.
 • de s3 virge is prima geschikt om als 2e videokaart te dienen, de trio niet.

  het makkelijkste is een combinatie van bijvoorbeeld een g-force agp kaart samen met die virge
 • Bedank voor je advies, maar kun je me ook vertellen waarom de trio niet kan, en waar had ik die info kunnen vinden.
 • Het antwoord hierop is dat bij de wat oudere grafische kaarten nog geen ondersteuning in de BIOS of Firmware aanwezig is voor 2 grafische kaarten in 1 systeem. De meeste kaarten van na 1998 ondersteunen dit meestal wel. Eerst had ik naast mijn Geforce2 een Stealth II S220 PCI 4 Mb, dit werkte goed maar te traag en nu heb ik een Viper V550 PCI 16 Mb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.