Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Spectaculair koelere CPU!

Anoniem
None
28 antwoorden
 • Ik wilde weleens weten hoe goed het programma CPUidle zou werken, dus heb ik een trialversie gedownload en geinstalleerd.
  De resultaten mag ik gerust spectaculair noemen.
  Zodra ik het programma activeer zorgt het direct op revolutionaire en voortvarende wijze dat mijn processor niet heet kan worden.
  Dit door te zorgen dat mijn computer om de halve minuut ongevraagd reboot. Normaal gesproken trok ik altijd zelf om de minuut de stekker uit de computer, maar met dit ingenieuze progje heb ik daar geen omkijken naar. Zulke handige software heb ik niet gezien sinds mijn computer besmet was met het Tjernobyl-virus. Gemak dient de mens! :roll:  :evil:

  _________________
  "De internettisering der kinderpornografie is menig conservatief pedofiel een doorn in het oog."

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Count Uilesnor op 2002-03-02 20:17 ]
 • Dat soort progjes - mits werkend zoals bedoelt :smile: - is vooral geschikt voor laptops. Omdat ze geen energie besparen als de CPU maximaal wordt belast kan de CPU op die momenten alsnog oververhit raken. Ze zorgen er echter wel voor dat als de CPU minimaal wordt belast het energieverbuik ook minimaal is en dat is ideaal voor laptops.
 • En als je windows 2000 of XP gebruikt zit deze functie al in het OS. Dan heb je hem niet nodig.

  Zelf gebruik ik CPUCool, die kan software koeling, FSB veranderen, en temperaturen en voltages meten, allemaal in 1 proggy.

  Die software koeling interresseert me niet, onde W2K heb ik dat al automatisch, maar ook omdat je er gewoon niks aan heb, als ik gamen oid ga dan wordt de CPU toch weer heet.
 • dat soort progjes zijn echt nergens goed voor. ze zijn zelfs gevaarlijk :wink: omdat je er geen erg in houdt wat je cpu doet als ie gestressed - zeg maar overwerkt - raakt.

  gewoon zorgen dat de temp zonder die progjes niet boven de 40 graden komt :wink:
 • gewoon zorgen dat de temp zonder die progjes niet boven de 40 graden komt :wink:  Zo maak je de mensen wel onzeker door testellen dat de CPU niet heter mag worden dan 40 graden.Mag ik van elke PC in NL die prima werkt boven de 40 graden een Euro.Ik denk dat ik aardig binnen loop.
 • [quote:ae919b2f87]
  Op 02-03-2002 23:25, schreef stelf01:

  [quote:ae919b2f87]
  gewoon zorgen dat de temp zonder die progjes niet boven de 40 graden komt :wink:

  [/quote:ae919b2f87]

  Zo maak je de mensen wel onzeker door testellen dat de CPU niet heter mag worden dan 40 graden.Mag ik van elke PC in NL die prima werkt boven de 40 graden een Euro.Ik denk dat ik aardig binnen loop.
  [/quote:ae919b2f87]

  je zou schatrijk zijn!!

  lees 60 ipv veertig en het is ook nog okay :wink:

  met welgemeende excuses aan ieder die zich nu onzeker voelt :grin:
 • Oh daar word ik niet onzeker van hoor. Tegenwoordig staat mijn computer nooit meer dan een halve minuut achter elkaar aan, zo houd ik 'm makkelijk onder de 40 :wink:
 • BA schreef:
  [qoute]En als je windows 2000 of XP gebruikt zit deze functie al in het OS. Dan heb je hem niet nodig.[/qoute]

  Waar kan ik dat vinden onder windows XP?
 • Onder de systeem processen, er staat bij "niet actieve systeem processen" en daarachter staat de hoeveelheid CPU cycles. Ik zit nu te surfen, dus staat ie op 97%.
 • Ik zit ook te surfen en mijn CPU load is 4%. Mijn maximale temperatuur van de processor is 41 graden (dikke P4) stressed.

  Dat een computer maar 1 minuut aan kan staan lijkt me wat sterk. In dat geval is er echt wat mis met je PC.
 • er is dus wat mis met dat progje

  mij cpu komt tegenwoordig niet meer over de 40 graden als je het mij vraagt :wink:

  zal 'm nog eens flink stressen door OpenOffice te compilen (open source tekstverwerker, de broncode van StarOffice, verwachte compile tijd: 20 uren)
 • Ik heb er nu een alpha koeler op ziten, stressed 33C, op 1670 MHz en 1.85V :grin: Je heb alleen wel een hinderwet vergunning nodig voor die fan die er op zit :lol:
 • Alpha is geweldig

  ik heb idd ook een 8045, maar dan met een papst 8412 ??M koeler

  er zat eerste een 8412 ??L op, toen werd ie 45 graden of zo, maar dat ding wat er nu op zit is ipv 45 mA 110 mA, dus dat koelt veel beter, ten koste van meer lawaai :sad: 33 m^3/h tegenover 52 m^3/h…
 • Ik heb er een Delta 80 HP op zitten, die 80 CFM levert. Als ik heb op 7V laat draaien, dan wordt de temp stressed 39C of zo, maar ik heb hem nu nog even op 12V staan om te testen.
 • ik overweeg temperatuur afhankelijke fans.

  wat zeggen jullie daarvan?
 • Is idd een heel mooi systeem, maar dan moet je wel de temperatuur zelf kunnen instellen. (Of bedoel je dat de fan het toerental aanpast aan de temperatuur?)

  Zelf heb ik een DigiDoc in mijn PC zitten, daar kan je 8 fans op aansluiten, met elke fan een temperatuur sensor. Vervolgens kan je dan voor elke fan instellen bij welke temperatuur ze aan en uit gaan. Dat vind ik ook wel handig.
 • 8 fans? word je dan niet gek van de herrie?

  ik bedoel dat ie sneller gaat draaien als het warmer wordt.
 • Nee dat valt wel mee, als ik achter die PC zit heb ik alleen tijdens gamen die fans aan, en het geluid van mijn stereo die ik er aan heb zitten komt daar makkelijk overheen :smile: Alleen die lompe Delta 80HP moet ik nog wat op verzinnen, misschien dat ik er een 12/7V switch tussen maken ga. Dat ieg wel lekker als ik eens een film kijk of zo.

  Verder zijn variabele fans idd best een goed idee, ligt ook aan het gebruik van je PC denk ik, bij mij zou het niet nuttig zijn, omdat die PC toch 90% van de tijd 100% belast draait.
 • bij mij draait ie 90% van de tijd zonder belasting (behave eco-tax) :wink:

  dat komt: eiwit-folding is er nog niet voor linux en seti vind ik dikke onzin.

  je zou die delta door een papst 8312HL vervangen. is een ball bearing fan :wink: http://www.papst.de/papst-express/index.html

  check it out :wink:
  ze zijn wel erg duur, duurder dan je daar aantreft
 • Dat is die Delta ook, die herrie komt alleen van de gigantische airflow van dat ding (er is geen 80MM fan met meer airflow als die delta, 80 CFM = ongeveer 480 m3/h ). Op 1670 Mhz en 1.85V zijn goede koelers met zware fans zeker geen overbodige luxe, al helemaal met OC'en. Daarom wil ik die er eigenlijk wel op houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.