Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

aanschaf tweedehands computer

Anoniem
Eddey
5 antwoorden
 • de vraag is hoofdzakelijk: hoeveel wil je eraan uitgeven.

  dus noem ons eerst een budget :wink:
  heb je al wat? monitor of zo?
 • Hallo, ik ben een leek op computergebied,en heb dus een vraag. Ik heb een gewone huis-tuin-en-keuken-computer nodig, waar ik mee kan internetten (op normaal tempo) en wat simpele programma´s op kan installeren, zoals office2000, photoshop, wat spellen e.d. Wat raden jullie mij aan? Wat voor processor, geheugen e.d.?
  b.v.d.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: ppg op 2002-03-03 22:24 ]
 • Je kunt hier eens kijken voor een advies:

  http://www.hardwareinfo.nl/pcadvies.php

  Het is idd wel belangrijk dat je jezelf afvraagt wat je er allemaal mee wil gaan doen. Wil je "zo nu en dan" een spelletje spelen, dan is bv. een budget videokaart als een GeForce MX vast wel voldoende. De ervaring leert echter dat mensen dan ineens wat vaker dan "zo nu en dan" een spelletje spelen en dan is zo'n kaart weer te weinig. Wil je alleen maar gaan tekstverwerken, dan heb je aan een basissyteem genoeg.
 • Hoi,

  De vraag is naast wat het mag kosten, ook wat je er precies mee wilt gaan doen. Je geeft al het een en ander aan (photoshop, games). Maar hoe heftig wil je gaan photoshoppen? Want op een Pentium 1 kun je best photoshop draaien, maar als je hele uitgebreide dingen gaat maken/bewerken kun je na iedere handeling een bak koffie gaan halen :grin:

  En heb je al een idee wat voor spellen je wilt gaan draaien? Daar hangt het ook vanaf. Als je al een idee hebt kun je een beetje gaan kijken wat voor systeemeisen die spellen hebben…


  Het gaat er uiteraard om of je de systeemeisen (en dus het budget) aanpast aan wat je ermee wilt gaan doen, of omgekeerd. :grin:


  Groetjes, Ed
 • [quote:1a0e5662ab]
  Op 04-03-2002 8:32, schreef Eddey:
  Maar hoe heftig wil je gaan photoshoppen? Want op een Pentium 1 kun je best photoshop draaien, maar als je hele uitgebreide dingen gaat maken/bewerken kun je na iedere handeling een bak koffie gaan halen :grin:
  [/quote:1a0e5662ab]

  dat is toch top? :grin:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.