Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

computer upgraden, help

Anoniem
egslim
5 antwoorden
 • Ik wil graag mijn pentium 3, 450 mhz, 192 mb ram, 8 gyg hd, viper2 32 mb upgraden. Ik wil zeg maar de nieuwste spellen in ieder geval kunnen draaien (medal of honor, return to castle wolfenstein. enz.. enz..). Ik dacht dus aan een nieuwe processor, moederbord, harde schijf en misschien een nieuwe videokaart. Mijn computerkennis is erg gering, dus wat adviseren jullie mij aan te schaffen? Ik wil er ongeveer 500 euro aan besteden.
 • 500 Euro is niet zo heel veel voor de eisen die jij allemaal stelt. (gamepc's vragen over het algemeen toch vrij zware hardware)

  MOBO: ECS K7S5A 77 Euro
  CPU: AMD Duron 1200 112 Euro
  CPU cooler 20 euro
  Videokaart: ATI R7500 200 Euro
  Harddisk: Maxtor D541DX 20GB 100 Euro

  Hiermee kom je op ongeveer 500 Euro uit. (komen uit de pricewatch, en zijn dus de allerlaagsten, bij de pcboer om de hoek kunnen de prijzen dus hoger zijn) Dat ECS mobo heeft ondersteuning voor SDRAM en DDR-SDRAM. Omdat je oude PIII 450 100MHz SDRAM gebruikt, kan je die dus ook gebruiken bij de Duron 1200, omdat die ook een FSB van 100 MHz heeft.

  Games als MOHAA zouden ieg makkelijk te spelen moeten zijn op dat systeem.


  _________________
  PC 1
  PC 2

  BA's overclocking guide v0.5

  [ Dit Bericht is bewerkt door: BA op 2002-03-05 14:23 ]
 • Koop gewoon een nieuw systeem zonder monitor/toetsenbord/muis
 • Je hebt waarschijnlijk ook nog een 300watt voeding nodig, dus 500 euro is krap.

  Ben het verder wel met BA eens.
  let bij de R7500 op de core en mem snelheid, ze zijn er in verschillende uitvoeringen!
 • Die lijst van BA is zo beroert nog niet. Nadeel is natuurlijk wel dat je het spul zelf in elkaar moet zetten.

  Omdat je het hebt over "een geringe kennis" van computers lijkt het me verstandig dat je dan aan iemand vraagt of ie je wil helpen. Een aantal componenten in een kast stoppen en het aan de praat krijgen kan nl. best tricky zijn. Je moet namelijk denken aan het overzetten van jhe voeding, overprikken Simms/Dimms, BIOS op de juiste manier instellen etc. etc. En zijn genoeg gevallen bekent dat het een en ander weigert om samen te werken.

  Je kunt 'm natuurlijk ook in elkaar LATEN zetten in een winkel, dat geeft tenminste de garantie dat ie het bij aflevering gewoon doet. Kost natuurlijk wel weer extra en het budget is al krap.

  Als laatste zou je kunnen proberen om je huidige systeem te overklokken -> da's waarschijnlijk het goedkoopste. Ik denk dat het systeem dan nog potentie genoeg heeft om nog een half jaar goed met de nieuwere spellen om te kunnen gaan, want de huidige config is niet onaardig. De vraag is dan weer hoe gemakkelijk jou systeem zich laat overklokken natuurlijk. Wat voor mobo heb je?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.