Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Weer de voeding kapot?

Anoniem
None
34 antwoorden
 • Ik had laatst een topic dat door kortsluiting mijn moederbord misschien was overleden. Het werd al snel duidelijk dat hij inderdaad op die tragische avond zijn eeuwige rust tegemoet ging. Nou heb ik een nieuw mobo gekocht. Een msi pro nog wat. Het was i.i.g. 1 van de laatste die verkocht werd met een socket 370 een een isa slot. hij koste ook maar € 115.

  Maar nu weer het probleem. Ik heb alles aangesloten, maar er gebeurt helemaal niets. Het enige opvallende is dat zonder aanleiding mijn cd-speler zichzelf heel stoterig opent. Ik heb de pc weer uitgezet om te "minimaliseren". Maar toen ik de stekker er weer in deed en weer wilde beginnen was mijn voeding alweer naar de knoppen.

  vraag:
  [b:76d1055043]1 Heeft iemand een idee wat de voeding kapot kan maken? De vorige keer een kortsluiting, maar een defecte cd-rom kan de voeding toch niet kapot maken (300 volt)

  2. Hoe kom ik erachter of ik mijn cd-rom nog wel kan aansluiten zonder weer een voeding kapot te maken? [/b:76d1055043]
 • CDrom's lopen niet op 300V hoor, maar op 12V. (je zal wel bedoelen dat het een 300W voeding is :smile: )

  Verder lijkt het mij al stug dat een cdrom een voeding sloopt, maargoed je weet het nooit. Gaan de koelers etc wel gewoon draaien als je de pc op probeert te starten? Of doet hij helemaal niks meer?
 • Ik d8 al slaat BA mijn topic over? :wink:

  Anyways jah, in eerste instantie deden de fan van de voeding en de fan op mijn processor het beide prima.

  Mijn cd-rom deed wel raar en ik kreeg geen beeld.
 • Toe ik iets later weer probeerde (ik d8 waarom krijg ik toch geen beeld en ben alles nagelopen) gebeurde er helemaal niets meer

  ook de voeding alleen aangesloten, niet op het mobo, maar de fan doet niets meer
 • Als je fans beginnen te draaien, dan geeft je voeding gewoon stroom. Verder is het wel vaker zo dat cdromspelers niet meteen open willen als je de pc aanzet, doordat ze op dat moment gedetecteerd worden door de bios.

  Probeer eens of hij het doet zonder insteekkaarten, dus met alleen de VGA kaart, en verder geen HDD's of CDromspelers aangesloten. Als hij het dan nog niet doet dan is het dus een probleem met het mobo of voeding. (Ik neem aan dat je CPU, VGA kaart en RAM nog gewoon goed waren)
 • [quote:e5048ac810]
  Op 11-03-2002 14:10, schreef Yellowman:
  Toe ik iets later weer probeerde (ik d8 waarom krijg ik toch geen beeld en ben alles nagelopen) gebeurde er helemaal niets meer

  ook de voeding alleen aangesloten, niet op het mobo, maar de fan doet niets meer
  [/quote:e5048ac810]

  Dat is normaal, ATX voedingen krijgen hun inschakelsignaal via het mobo. Als je dus die stekekr er uit haalt, dan zal hij het nooit doen als je op de powerknop drukt. :smile:
 • Ik weet niet of alles nog wel goed is, dan is een beetje de vraag. Ik heb mijn RAM laten doormeten en die waren alle 3 nog goed. Ik ben er vanuit gegaan dat de rest dan ook goed is.

  In het begin deden beide fans het. Nadat ik hem uit had gezet, alles aangedrukt en weer had aangezet, deed helemaal niets het meer en is de voeding (dus) kapot.
 • hoe kan ik er achter komen of mijn cpu nog werkt?

  Ik ga het vanmiddag i.i.g. even proberen. Eerst naar Funprice om weer een keer gebruikte maken van mijn garantie, voeding en cd-rom.

  (met mijn cd-rom was het niet zo dat ik wilde dat hij open ging, maar hij ging automatisch, schokte heel veel en kwam niet verder dan de helft, en bleef daar schokkend staan)

  Als ik een nieuwe voeding erin heb zal ik het nog eens proberen, alvast bedankt voor de hulp
 • Misschien was de voeding zelf al gewoon brak, en dat je daardoor kortsluiting kreeg? Heb je niet nog een andere voeding om te testen?
 • Neen, alleen een paar kapotte :smile:

  Ik heb wel een garantiebewijs en zal wel eens een goed gesprek hebben met de mensen van funprice dat ze betere kwaliteit moeten gaan leveren :razz: (het wordt de derde cd-rom speler in een half jaar) De 2e voeding in 3 dagen en in een jaar tijd ook al zeker 4 RAM balkjes ingeruild, ik wordt er een beetje moe van. Zij kunnen er ook vast niets aan doen, deze keer ben ik (en dus zij ook indirect) spreekwoordelijk genaaid door een kortsluiting
 • Heb je de netspanning al eens doorgemeten? Daar kan je probleem ook nog inzitten (vooral omdat er zo vaak wat stuk gaat)
 • hmmmmz Neen, ik zou ook niet weten wat dat is, laat staan hoe ik het kan doormeten. Ik studeer P & O, vandaar dat ik van de electronische kant niet veel weet. Is de netspanning niet zoiets wat default wel goed staat? OF kan je me vertellen hoeveel het moet zijn?
 • [quote:422dfaba8d]
  Op 11-03-2002 15:05, schreef Yellowman:
  Is de netspanning niet zoiets wat default wel goed staat? OF kan je me vertellen hoeveel het moet zijn?
  [/quote:422dfaba8d]

  Ik hoop het voor je. De netspanning is de spanning (stroom) waar de koelkast op loopt, de lampen op branden. Normaliter is die spanning 230 Volt (in het verleden was dat 220 Volt). Vaak als er spanningspieken op het lichtnet zitten, kan er van alles kapot gaan, ook lampen … Het komt niet vaak voor …
 • ohjah, een kennis van me was wel zo slim dat hij wist wat het was en heeft idd zo'n meetapperaat in het stopcontact gedrukt. Als ik het me goed herinner was het 2.24 volt. Ze waren i.i.g. allemaal met elkaar eens dat de netspanning wel prima was.
 • Idd, 224V is prima.

  Ik heb namelijk wel eens van iemand gehoord dat de boel ook steeds stuk ging, en dat bleek uiteindelijk aan de netspanning te liggen.
 • Hoi,

  Gisteravond zeker Ook dat nog! niet gezien? Daarin hadden ze het over een bepaalde straat in Dronten waar, als het regende, vanalles stuk ging.

  TV's, stofzuigers, gloeilampen, (spel)computers, …


  Nuon (ze noemden ze Nuoff :wink: ) had wel gemeten (in het transformatorhuis en in de huizen zelf) maar waren er nog niet achter…


  Dus Yellowman, je woont niet toevallig in dronten??? :grin:


  Groetjes, Ed
 • LOL :smile:
 • Nou wat je lol noemt… :wink:


  Groetjes, Ed
 • Ik lach ook niet om die mensen, ik stond ok al heel snel bij nuon op de stoep als ik elke keer als het regenen gaat een nieuwe pc kopen moet… Ik moest alleen wel ff lachen om het toeval.
 • [quote:6278509ebb]
  Op 11-03-2002 16:01, schreef Yellowman:
  ohjah, een kennis van me was wel zo slim dat hij wist wat het was en heeft idd zo'n meetapperaat in het stopcontact gedrukt. Als ik het me goed herinner was het 2.24 volt. Ze waren i.i.g. allemaal met elkaar eens dat de netspanning wel prima was.
  [/quote:6278509ebb]

  Klopt, echter wisselingen in de netspanningen kun je niet zo makkelijk meten. Welk tijdinterval ga je metten? 1 milliseconde, 1 seconde, 1 minuut …
  Dan moet je de hele dag (week) meten en de meetwaarden ook bewaren (als die van elkaar verschillen).
  Zelf weet ik niet of een piek van 350V ipv 220 met een duur van een milli-seconde schade kan aanrichten. Veilig lijkt me het in ieder geval niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.