Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ps2 muis wordt niet herkend

Helaas. Daar is niets aan te doen. Als je een muis op de ps2 aansluiting wilt, zou je toch echt een ps2 muis moeten kopen. [quote:a8a1a373ac] Op 14-03-2002 21:46, schreef ben hoogerheyde: Wat is daar dan aan te doen? Ik heb verschillende adapters geprobeerd maar geen van allen herkend de ps2 muis. Dan maar aan een serieele muis blijven hangen of is er een andere oplossing? [/quote:a8a1a373ac]

Anoniem
kravitz
6 antwoorden
  • Ik heb een Sis 747 moederbord en de ps2 muis wordt niet herkend. Een muis met een andere aansluiting werkt wel. In het bios staat ps2 support enabled. Waar ligt dit aan?
  • Je praat over 2 muizen denk ik,gewoon de ps 2
    muis overleden misschien?
  • Nee, een seriele muis wordt wel herkend. Een ps2 muis niet. Probeer met een adapter van serieel naar ps2 een muis te koppelen maar Win98se geeft dan aan dat er geen muis herkend wordt. Heb dit met een aantal ps2 muizen getest. Allen werden niet herkend. De seriele werkt wel.
  • Komt door de adapter. Komt heel vaak voor.
  • mee eens. Er zijn maar weinig muizen die werken. Wat ik verwarrend vind, is de opmerking over de adapter van serieel naar ps/2. Je praat over ps/2 muizen, voorde genoemde adapter zou ik seriele muizen moeten gebruiken. Voor mij is dat precies andersom.

    Ik heb heel veel kabeltjes doorgemeten, ik heb slechts één conclusie: dit is windhandel. Een gewone PS/2 muis KAN NIET werken met de meeste kabels omdat de 4 draden van die muis niet worden doorgelust. Als ze wel zouden worden doorgelust, dan moet je nog hopen dat Windows de muis herkent. Alleen speciaal aangepaste muizen die dus meer draden hebben, een aantal specifiek ps/2 en een aantal specifiek serieel, kijk die zullen werken maar dan alleen met de bijgeleverde adapter.
  • Wat is daar dan aan te doen? Ik heb verschillende adapters geprobeerd maar geen van allen herkend de ps2 muis. Dan maar aan een serieele muis blijven hangen of is er een andere oplossing?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.