Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

chaintech 6btm +tekram

Anoniem
ikken
5 antwoorden
 • hoi ik heb eem MB.chaintech en daar een tekram scsi-adapter dc 310 in gezet maar tijdens het opstarten krijg ik de melding boot rom not installed en stop het opstart proces weet iemand de juiste instellingen om de adapter te overbruggen?
  info.HD.aan ide poort
  tekram voor scsi brander
  PS. spullen komen van abit be6II zonder probleem.
 • Een SCSI adapter heeft vaak zijn eigen bios met instellingen, heb je deze wel ingesteld?
 • De melding BOOT ROM not installed betekend dat je een SCSI kaart hebt met een BIOS waarvan je niet kunt booten. Opzich is deze melding niet van belang voor het stoppen van je PC, tenzij je als eerste boot device een SCSI apparaat hebt geselecteerd. Misschien doe je dat fout.
 • denk dat je het ook zo bedoeld slashhead, maar je antwoord is niet geheel duidelijk….

  deze melding verschijnt als er aan een scsi-controller met eigen bios geen HD is aangesloten waarvan hij kan booten. het enige wat het betekend is dat hij het bios niet geladen heeft omdat dat voor het aanspreken van b.v. een cd-rom niet nodig is.

  normaal moet hij daarna gewoon door starten!
  tenzij de instellingen in het bios zoals boven al vermeld niet goed ingesteld staan……

  [ Dit Bericht is bewerkt door: micky.g op 2002-03-16 21:02 ]
 • Ik kon me vaag iets herinneren. Ik had ook een dergelijk kaartje waarop een BIOS zat waarmee ik niet een system boot kon doen. Het had te maken met de BIOS versie van het bewuste SCSI kaartje. Ik had versie 1.x ofzoiets en dan kon je gewoon niet booten met die kaart. Er zijn van dit SCSI plankje verschillende types met gelijke benaming in omloop.
  Aan de andere kant, als ie altijd goedwerkte in de ene plank, waarom zou je dan ineens de BIOS van de Tekram moeten wijzigen voor de Chaintech. Vandaar mijn vraag over boot volgorde op het moederbord. Ik dacht dat daardoor e.e.a. mis kon gaan bij hem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.