Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Welk mobo te kiezen??

Anoniem
Red Dragon
11 antwoorden
 • ik ben opzoek naar een nieuw mobo omdat ik nu met een msi k7t 266 A zit en dat klere ding werkt voor geen meter dus ik ga mijn geld terug halen! nu wil ik weten welk merk mobo erg goed en snel is!! moet een amd 1600+ op kunnen en een Geforce 3TI 200

  Help me
 • Mja, heb je ook bepaald merk of chipset in gedachte? Zelf heb ik even de Epox 8KHA+ gehad, dat ding was heel erg stabiel, alleen niet helemaal compatible met mijn R8500. Verder was het een goed board, ook niet al te duur. Buiten de Radeon problemen om is hij bij mij niet 1 keer gecrashed.
 • nja chip set maakt me niet zo heel veel uit zolang hij maar snel en stabiel is want ik word er helemaal gek van. want mijn msi doet nix anders al rebooten. ik kan niet veilig school werk doen zonder het om de 5 minuten op te slaan dus ik moet iets degelijks hebben!
 • Dan zou ik id voor de Epox 8KHA+ gaan, of voor een Soltek S75DRV4 of DRV5 gaan. Ik weet niet of je nog onboard RAID wilt hebben oid, dat heeft de Epox bijvoorbeeld niet.

  Het merk mobo maakt trouwens niet zo heel veel meer uit tegenwoordig, jij hebt dan toevallig net pech met die MSI, maar meestal zijn de meeste merken wel behoorlijk stabiel.
 • nou ik heb een tijdje op het msi forum gezeten waar ik erachter kom dat er relatief veel mensen zijn met deze problemen.mijn neefje heeft precies het zelfde en ook met een msi.
  maar thanx voor de info
 • Met MSI heb ik ook niet de beste ervaringen. Ik heb nu drie verschillende typen onder handen gehad, en slechts een daarvan deed precies wat-ie moest doen. Mijn ervaring: MSI brengt nieuwe modellen uit voordat de kinderziekten zijn opgelost. Koop je een latere versie dan zijn de problemen opgelost.
  Ik zal wel verwend zijn door m'n A7M en K7V :smile:
 • hey

  zijn er ook moederboarden dual voor amd xp's
  eb haal je daar veel winst mee?? op de benchmarks
 • hey

  zijn er ook moederboarden dual voor amd xp's
  eb haal je daar veel winst mee?? op de benchmarks
 • De winst van een Dual bord is alleen merkbaar in programma's welke dual systemen ondersteunen, voor games maakt het geen moer uit.

  Kijk gewoon bij je winkel welke kt266akt333 moederborden ze hebben en kijk welke specs hij heeft.
  Zoek dan de degene welke het meest aan je wensen voldoet uit.

  Ik ben bv. gegaan voor een DFI, voor de prijs en de onboard RAID.
  Soltek, epox, abit, asus, etc. allemaal goed, alleen de ene is wat duurder dan de ander (komt ook door de naam)
 • Moet ie alleen maar stabiel zijn of wil je er ook mee kunnen overklokken ? Wil je ook kunnen overklokken, dan zou ik gaan voor een Gigabyte GA-7 VTH+ die heeft de prima VIA KT266A chipset(met extra koelFan), is lekker ruim opgezet, 3 DDR slots, heeft een DUAL-BIOS, het perfecte Easy-tune III, LAN onboard, ATA133 en de Creative C5880 4-kanaals sound chip.
  Ik heb hier goeie ervaringen mee.
 • Sinds kort heb ik ook een nieuw systeem.
  Een Athlon xp2000+,
  deze loopt inmiddels al een aantal weken stabiel op 1800 mhz en geeft dus xp2200+ aan!
  En wat denk je, met een MSI k7t266 pro2!
  Wat mij betreft een perfect ding.
  Verder ook een Geforce3 ti 200 kaart erin.
  512 mb ddr

  groeten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.