Vraag & Antwoord

Anoniem
lykele
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een Athlon XP 1800+ processor, met een Spire coolerfan.

  Nu komt het volgende regelmatig voor:

  Als ik mijn PC opstart/aanzet, dan krijg ik regelmatig de melding dat de coolerfan niet aanstaat, en of ik om veiligheidsredenen de pc uit wil zetten!
  Ik kies dus voor uitschakelen, om 10 seconden later de pc weer aan te zetten, maar krijg nu geen melding!

  Ik heb gecontroleerd, of de cooler goed was aangesloten, en of het draad niet gekneld zit etc.
  Dit alles is in orde, maar toch krijg ik nog steeds van deze meldingen!

  Kan ik ergens instellen dat ik als eerste de ventilatoren van de systeemkast kan laten aanslaan?
  Zo ja, hoe, want ik vind dit een vervelend verschijnsel (net een hypermoderne pc samengesteld, om vervolgens met zo`n lullig ventilatortje een probleem te krijgen).

  Hopelijk weet iemand een oplossing!

  Bedankt alvast!
 • Heb je al gecontroleerd of de fan ook daadwerkelijk draait als je de PC opstart? Soms hebben moederborden in sommige bios revisies idd dat ze 0 RPM aangeven, terwijl de fan gewoon draait.

  Misschien een oplossing als het aan het draadje zelf ligt: Heb je een casefan met een RPM kabel? Sluit die dan op de CPU FAN header aan, en de CPU fan op de header van de casefan. Dan krijgt de bios mooi het toerental van de casefan door, en ben je van dat gedoe af. Als je RPM meting van de CPU koeler dan geen signaal geeft heb je ieg niet die irri melding bij het opstarten.
 • De fan werkt gewoon.
  Alles is in orde, draad etc. is heel.
  Toch krijg ik nog af en toe de melding!

  Hebben andere gebruikers gelijke ervaringen met Spire coolerfans?
 • Ik heb ook net zelf een pc gebouwd, een msi kt3 ultra, met een athlon xp 1800+ thermalake vulcano 7 cooler en ik krijg ook af en toe de melding dat de cpu cooler isn't running, maar hij draaid wel, zodoende gewoon in het bios het decteren van de cooler uitgezet, ik luister gewoon of hij het doet, waarom zo hij het niet doen!!!!!!!!!1
 • Ik had er ook vaak last van met mijn Ronnie Tober koeler. Dus ik heb gewoon dat programma weggeknikkerd en nu heb ik nergens last meer van (vreemd heh? :smile:).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.