Vraag & Antwoord

6 antwoorden
 • Ik heb geprobeerd mijn AMDTbird te overclocken. De details zoals een rokende proc. zal ik je verder besparen. Alles doet het nog in ieder geval…behalve mijn geluid mbv mediaplayer. Zoals mp3's en wav bestandjes. Ook divx en avi bestanden doen het niet meer. Ook games draait hij niet meer. Sites met flash geluiden dito.
  Maar cd's afspelen is geen probleem.
  Ik dacht eerst dat het mijn sound driver was.
  Maar die geeft geen fouten aan ook niet na een update. Heb ook mijn gforce ge update hier ligt het ook niet aan.
  Het enige wat ik nog kan bedenken is dat er door het overclocken toch iets beschadigd is binnen de processor of misschien wel op het moederbord. En dat bepaalde multimedia toepassingen niet meer uitgevoerd kunnen worden.
  Iemand ideeen?
 • Hoe ver heb je overclocked???


  Want op een gegeven moment (als je te ver gaat) loopt het gewoon niet meer stabiel… Dat kan eraan liggen dat OF de componenten de hogere snelheid niet meer aankunnen, OF de temperatuur te hoog wordt.

  Het eerste (te hoge snelheid voor componenten) is het meest waarschijnlijke als ik het zo lees.
 • Nou ik ben een beetje een nerd geweest. Heb niet eens daadwerkelijk geoverclocked. Ik had de pc afgesloten en uitgezet met het knopje op de voeding. Alles uit dacht ik. Ik haal de cooler dus los. Binnen 2 seconden zie ik rook uit de processor komen. Meteen gekeken naar ledje op de voorzijde…hij stond dus aan maar zonder verder te starten….logisch uiteraard de proc. was overhit. Maar goed de boel af laten koelen, cooler er weer op en alles werkt nog gelukkig. Behalve de bestanden als boven aangegeven.
 • Dat soort details moet je dus [b:0e52693580]niet[/b:0e52693580] besparen in de eerste post… :grin:


  Overigens: ga nooit dingen verbouwen zonder dat je de stekker uit het stopcontact trekt. Dat blijkt hier ook wel weer uit.

  Wat gebeurt er als je een game probeert te starten? (omdat je zegt dat ze niet werken)

  [b:0e52693580][edit][/b:0e52693580]je bent niet toevallig aan je geluidskaart gekomen? Misschien dat 'ie niet meer goed in het slot zit. Want cd's worden afgespeeld via een kabeltje van de cdrom naar de geluidskaart[/edit]  Iemand met een second opinion…???

  _________________
  Het Adidas-netwerkprotocol: heen en weer rennen met een diskette

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-03-27 13:43 ]
 • Nou bijvoorbeeld met de mod Tactical Ops gebaseerd op Unreal Tournament komt hij niet verder dan een zwart scherm. Ook bij Medal of honor zie je wel dat hij de engine start maar dat hij blijft hangen bij het grijze scherm, kortom er gebeurt verder niks
 • Nee het is onboard sound.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.