Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

CPU wordt denk ik te warm

Anoniem
InternEd
13 antwoorden
 • Cooler Alpha Pal8045T diverse Luefter 75,01 €

  Is dit de cooler waar je het over hebt?? Deze was ik namelijk van plan te gaan halen.
  Wat is je ervaring met deze cooler??
 • Idd, dat zou ook nog kunnen.

  Aan de andere kant is mijn ervaring met Alpha's (de 8045 ieg) dat je bijna geen pasta nodig hebt, omdat ze van zichzelf al erg vlak zijn. Toen ik mijne er af haalde zat er bijna geen pasta meer tussen de core en heatsink, alles was er tussen uit. :smile:
 • Ik pas geleden mijn asus probe weer eens geinstalleerd om te kijken hoe warm mijn processor wordt (ben n.l aan het denken om een een poging te wagen aan het over clocken) en nu zag ik dat ie standaar na een paar minutjes wachten al op 69 C staat (dit is als er geen programma's lopen) dus alleen de desktop. Als ik nu RTCW ofzo ga spelen loopt i op tot +- 75 C. Dit is denk ik toch echt wel te warm.

  Het gaat om een athlon 1.2 GHz

  Heeft iemand suggesties voor een betere koeling????
 • Dat is behoorlijk warm ja :eek: Nog niet te warm (ik dacht dat ze bij zo'n 90 graden kapot gingen).

  Mijn moeder heeft een 1 GHz Athlon en die wordt zo uit m'n hoofd een graad of 45.


  Doet je fan het nog wel goed? Misschien zit er stof op, of loopt 'ie niet soepel meer… Wat voor fan is het eigenlijk? Want er zit veel verschil tussen de merken en typen. Misschien heb je een el-cheapo fan? :grin:
  Eventueel kun je een extra fan in de kast bouwen, zodat de temperatuur in de kast wat daalt. Daardoor wordt de processor zelf ook beter gekoeld.
  Misschien lopen er een hoop kabels midden door de kast heen? Daardoor wordt de luchtstroom gehinderd. Als je die kabels wat beter in de kast hangt kan het wat schelen.

  Overigens zijn die programma's ook niet altijd even nauwkeurig hoor. Eventueel zou je kunnen voelen. Als je hem niet meer aan kunt raken is 'ie in ieder geval warmer dan een graad of 60… :smile:
 • Er zat een hoop stof tussen het koelblok, heb de kast net effe met de compressor uitgespoten. Nu is ie weer helemaal stofvrij en hangt rond de 60 C. Het is een cooler met het merk ALPHA HeatSink.

  Ik heb nog een vraagje: Ik heb wel eens gezien dat je een (koperen) plaat bij de cooler kunt plaatsen. Heeft dit veel nut???

  alvast bedankt voor de reacties
 • mijn celeron 400 werd ook altijd 60 +, maar tijdens spellen niet echt stabiel meer. Toen ik mijn celeron 1000 mhz aanschafte en dezelfde coller erop zette werd hij veel te warm. Ik heb toen voor 15 euro een perfecte cooler gekocht en nu draait de CPU op 24 graden en maximaal na extreem gebruik 38 graden.

  ik weet niet welke cooler je hebt, maar die nieuwe van mij was:

  [quote:fdf463f1dd]EP5-6I11 (Coolermaster)


  Heat Sink afmetingen: L80 x W60 x H41 (mm)


  FAN afmetingen 60 x 60 x 10 (mm)

  - Rated Voltage 12 VDC
  - Rated Speed 4800 RPM
  - Air Flow 21.19 CFM
  - Noise Level 36.5 dB(A)

  Intel
  P III coppermine 1.2 GHz
  Celeron 800 Mhz and higher

  AMD
  Thunderbird up to 1.33 Ghz and higher
  Duron 900 Mhz and higher [/quote:fdf463f1dd]

  Oftenminste bijna hetzelfde want die van mij maakt 5300 RPM volgens asus probe
 • Ik ben niet echt thuis in al die merken coolers, maar als ik in de tweakers.net pricewatch kijk staan er daar een hoop tussen van het merk Alpha.

  Of een koperen blok veel scheelt vraag ik me af. De warmte wordt wel meer verspreid, en het oppervlak wat de warmte af kan staan wordt groter.
  Maar feit blijft dat jouw processor zowiezo veel te warm is. Zelfs met een 'gewone' cooler zou 'ie nog niet zo warm mogen worden lijkt me.


  misschien dat de processor en het koelblok geen goed contact maken?
 • [quote:9d4794b41c]
  Dat is behoorlijk warm ja :eek: Nog niet te warm (ik dacht dat ze bij zo'n 90 graden kapot gingen).
  [/quote:9d4794b41c]

  Die 90 graden is alleen de temperatuur waarbij AMD garandeerd dat hij niet beschadigd raakt. Geloof maar niet dat hij dan nog stabiel is.

  Wat voor fan heb je btw op die Alpha zitten? En wat voor Alpha is het, en 6045? Alpha's zijn zo ongeveer de beste heatsinks die er zijn, ,maar dan moet je er natuurlijk ook een goede fan op zetten. Extra airflow in de kast zal ook wel helpen. Heb je verder ook genoeg pasta tussen de heatsink gebruikt?
 • …of misschien juist teveel pasta? De meeste pasta's geleiden de warmte soms honderden keren slechter dan de heatsink zelf. Misschien moet je de heatsink er es afhalen, schoonmaken en met een klein drupje pasta opnieuw plaatsen…
 • Ik heb die cooler met een delta 80HP fan (foto's uit die guide die je gelezen heb :smile: ) Hij maakt een ontzettende herrie, maar mijn stressed temp is maar 33c. Je kan er ook een wat minder krachtige fan op zetten, een YS-tech of zo, dan wordt hij wel iets warmer, maar het geluif blijft dan acceptabel :smile:
 • Lüfter 60x60x38 Delta FFB0612SHE
  Lüfter 80x80x38 Delta FFB0812SHE

  Deze twee Delta's worden in de winkel verkocht waar ik de cooler ga halen welke zou ik het beste kunnen halen?

 • Lüfter 60x60x38 Delta FFB0612SHE
  Lüfter 80x80x38 Delta FFB0812SHE

  Deze twee Delta's worden in de winkel verkocht waar ik de cooler ga halen welke zou ik het beste kunnen halen?

 • Dit is een stukje uit de Asus FAQ over mijn moederbord. Hieruit kan ik dus de conclusie trekken dat ik de multiplier NIET kan aanpassen ook al kleur ik de L1 bruggen in???

  Question :

  The multiplier selection in the BIOS is grayed out. When will you be releasing a BIOS that supports multiplier adjustment?

  Answer :

  A7M266 cannot support adjustable multiplier due to hardware limitation, so we don't have dip switches on it and its BIOS can not support multiplier adjustment, either.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.