Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Het wilt niet echt lukken

Anoniem
BA
3 antwoorden
 • Ik heb een Athlon 1.2 GHz op een Asus A7M bord en nu heb ik in de BA's overclock guide gelezen dat je de 4 bruggetje bij L1 moet inkleuren met een potlood. Dit heb ik gedaan met een normaal HB tekenpotlood maar ik kan in de BIOS niet de CPU Clock Multiplier aanpassen. De bruggetje zijn echt goed ingekleurd.

  Ik kan de FSB wel gewoon veranderen maar dat vinden mijn andere componenten niet zo leuk, krijg n.l van die rare dingen dat de pc opeens opnieuw opstart?

  Wat doe ik fout???

  p.s heeft het veel nut om de core voltage te verhogen, staat volgens de Probe op 1.76 en mijn asus boekje zegt dat ie tot 1.85 kan.
 • Zou je niet eerst je warmteprobleem oplossen??? Voor je je processor naar de eeuwige jachtvelden stuurt? :???:

  Anyway: hoeveel heb je de FSB (bussnelheid) vergroot? Want dit kun je eigenlijk altijd wel wat omhoog zetten zonder stabiliteitsproblemen…

  [edit] over dat voltage: dat hoeft ook niet spectaculair omhoog. een klein beetje kan genoeg zijn om stabiliteitsproblemen te verhelpen/voorkomen.
  Overigens zorgt vooral een verhoging van het voltage voor extra warmte. Die bussnelheid scheelt maar enkele graden, maar het voltage gaat wel harder.

  Hou daar dus rekening mee.[/edit]

  _________________
  Het Adidas-netwerkprotocol: heen en weer rennen met een diskette

  [ Dit bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-03-28 15:03 ]
 • Jep ik ga ook zeker eerst een beter cooler halen k was alleen benieuw of ik de CPU Clock Multiplier kon aanpassen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.