Vraag & Antwoord

20 antwoorden
 • hoi allemaal
  ik heb een intel 845 moederbord met een intel pentium 4 1500mhz socket 768 processor
  maar nu heb ik een vraag
  bij het opstarten geeft hij in het bios 15x100 aan maar dan is hij toch op fsb 100mhz?
  moet mijn pc niet op 133mhz fsb draaien??
  en zo ja
  hoe stel ik dat in
  en kan dat schadelijk zijn?
 • Nee, P4 systemen hebben een FSB van 100 MHz. Deze is Quad pumped, dus effectief 400 MHz.

  Wat jij bedoeld is het datapad naar het geheugen, deze moet idd wel 133 MHz zijn, en dat kan je in de bios ook wel instellen. Deze staat misschien ook wel al op 133, maar dat zie je dan nioet bij het opstarten, omdat hij alleen de FSB weergeeft.

  Als je namelijk de FSB op 133 MHz zaet, dan loopt je CPU op 15x133= 2000 MHz. (misschien ook geen slech idee, maar je moet nog maar afwachten of je dat haalt :grin: )
 • ik heb mijn pentium 4 1500mhz overgeklokt naar 1695 mhz
  1.7ghz dus
  maar toen ik naar 1785mhz ofzo wou overklokken
  toen ging die in xp voordat ie mijn bureaublad ging laten zien opnieuw opstarten!
  hoe komt dat?
 • Dat komt omdat bepaalde onderdelen van je pc de hogere snelheid niet aankunnen. Dan wordt 'ie instabiel en dan krijg je vastlopers enzo.

  In principe kun je alle op de markt verkrijgbare onderdelen wel op een hogere snelheid laten lopen. Maar de slechte qualiteit zal slechts een kleine verhoging aan kunnen, goede zullen behoorlijk veel kunnen hebben.
  Maar er is altijd een grens, en die heb je blijkbaar bereikt/overschreden :smile:

  Dus 1 stapje terug en kijken of het werkt (zitten er nog waarden tussen die 1785 en 1695?)
 • Dan heb je dus de FSB naar 113 MHz verhoogd. Als je geheugen op 133 Mhz liep, dan liep het tijdens het OC'en op 146 Mhz, misscien dat je geheugen het niet aan kon. Ook kan het nog zijn dat je meer voltage nodig hebt, anders moet je die even verhogen :smile:
 • hallo allemaal

  laats had ik mijn vcore verhoogd van 1.7 naar 1.8 en toen kon ik mijn pentium 4 1500mhz wel naar 1.8ghz overklokken
  maar als ik virtua tennis ga spelen
  dan krijg ik halverwege een blauwe scherm met tekst erop en ik zag het woordje beeldscherm, ik gebruik windows xp dus het is niet een blauwe scherm van windows me , 98 enz.

  die blauwe scherm kreeg ik dus 1 seconde te zien en toen ging mijn pc zichzelf opnieuw opstarten

  heeft het wat met de videokaart te maken?
  moet de agp core ook omhoog?
 • Vcore voor de AGP kaart kan je niet instellen. Als het tijdens een zware game gebeurd, en steeds na een tijdje spelen, dan is de kans groot dat je een temperatuurprobleem hebt.

  Krijg je ook BSOD's tijdens het afspelen van DivX bijvoorbeeld? Dan heb je meer Vcore nodig, of je hebt de FSB te hoog staan, en je geheugen trekt het niet.

  Tenslotte kan het ook nog een simpel videodrivers probleem zijn :smile:
 • ik kon dacht ik wel iets met agp volt instellen in mijn bios dacht ik ?
 • Dat kan wel, maar als je alleen je CPU geOC'ed hebt, dan maakt dat voor de videokaart niet uit. Als je de Vagp iets hoger zet heb je kans dat de core van je videokaart een paar mhz harder wil, al heb ik nooit veel effect gezien daarvan. Vagp kan je meestal verhogen om een stabieler systeem te krijgen als je bv problemen met de videokaart hebt.
 • Als je geheugen het niet trekt kun je ook het volt (standaart 2.50 wat hoger zetten, het wil dan wel beter OC'en net als je CPU.

  Ik weet alleen niet of dat je RAM kan beschadigen als je te hoog gaat, maar er is vast wel iemand die hier op reageerd :smile:
 • Ja ik.

  Lijkt het me niet wat onverstandig om zo te zitten wroeten met jouw processor. Dit is absoluut geen verwijt maar wat me opkomt.

  Ik heb ook een Pentium 4 1500 MHz maar dan met RIMM (i850 chipset). Ik heb mijn Pentium 4 op 2000 MHz gekregen (10 minuten) terwijl Windows stabiel werkte! (Ik heb dan ook een zware zahlmann koeler). Dit deed ik alleen maar om te kijken naar de stabiliteit van de processor. Nu loopt het dingetje weer keurig op 1500 MHz en 1.75 volt.

  De techniek van overclokken was eigenlijk bedoeld voor stabiliteitstesten in de fabriek. Een processor die gereleased wordt moet op 120% capacitiet kunnen werken. In mijn geval was dat 133% wat zeer goed is.
  Een processor die niet op 120% kan lopen is eigenlijk niet geschikt voor verkoop.
 • Die 120% is geen vastgestelde norm hoor, er zijn er zelfs veel die het niet halen. Dan zou een AthlonXP 2100+ op 2000 Mhz moeten kunnen draaien zonder gekke dingen, dat kan je dus mooi vergeten. Met PIII 1 GHz CPU's moet je ook al mazzel hebben als hij op 1200 MHz draaien wil. (geen tualatin)
 • hey guys
  ik heb laats een driver van leadtek.com gehaald voor mijn Geforce2 Mx 200
  maar zijn er ook betere drivers?
  zo jah
  welke?
 • Momentel is de beste driver voor GF kaarten detonator 27.42, download op http://www.guru3d.com (al weet ik niet welke versie die leadtek driver is)
 • hij wil niet echt downloaden
  maar wat is een detonator dan precies?
  en daar zag ik veel hogere versies?
 • detonators zijn de standaard drivers van nVidia. Zij brengen beta's uit, waar anderen later hun drivers op baseren :smile: maar de detonators zijn veel eerder.

  Er zijn hogere versies, 28.xx bijvoorbeeld, maar die zijn minder stabiel.

 • Correct de 27.42 drivers zijn het beste
  Ik draai op mijn Leadtek kaartje ook de 27.42 drivers en ben er erg over te spreken.

  als http://www.guru3d.com niet werkt probeer ze dan hier te downloaden:

  http://www.reactorcritical.com
  http://www.m3dzone.com
  http://www.3dchipset.com

  een van die sites doet het vast wel :grin:

 • [quote:c6ff2d6edf]
  Op 28-03-2002 18:39 schreef BA:


  Wat jij bedoeld is het datapad naar het geheugen, deze moet idd wel 133 MHz zijn, en dat kan je in de bios ook wel instellen. Deze staat misschien ook wel al op 133, maar dat zie je dan nioet bij het opstarten, omdat hij alleen de FSB weergeeft.

  [/quote:c6ff2d6edf]

  Moet mijn datapad dan op 166 staan met PC2700 geheugen? Ik ga mijn FSB wel op 166 zetten.
  Als dat moet, waar kan ik dat dan instellen?
 • Yep, bij een AthlonXP systeem met KT333 chipset is de FSB standaard 133 MHz, en het datapad naar het geheugen 166 MHz. 133/166 dus. Als je de FSB op 166 zetm, dan ga je dus 166/166 draaien :smile: (Of je moet naar 166/200 gaan, maar dikke kans dat je mem dat niet aan kan.)
 • wat voor nut bied de detonator wat de andere drivers niet bieden dan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.