Vraag & Antwoord

Anoniem
plextor
13 antwoorden
 • Heb een K7t266 pro2 met biosversie 3.15 (AMI)
  nu heb ik op de site van msi nieuwere biosversies gezien tot aan 3.5
  kan ik die 3.5 zonder meer downloaden en installeren over de 3.15 heen of dienen dan voorzorgsmaatregelen te worden genomen?
 • Ik kan het niet vaak genoeg zeggen tegen mensen, als je BIOS goed werkt geen nieuwere BIOS proberen.

  Maar als je het toch wil doen lees dan eerst de handleiding goed van je mobo over het updaten van je BIOS.

  Het flashen van je BIOS met een nieuwere versie is very simple, gewoon een DOS-bootdisk maken, flash programma erop en de file met de nieuwe BIOS (meestal met extensie BIN), backup maken van je oude BIOS met het flash programma mocht de nieuwe BIOS niet goed werken, na het flashen herstarten en de de BIOS in gaan en de default settings kiezen en klaar is het. Neem voor een nieuwere BIOS alleen de finals, niet de beta's want die werken wel maar meestal niet goed.
 • Weet wel zeker dat je het juiste type nummer van het moederbord hebt. En het juiste versie nummer. Als je dit weet moet het lukken.
 • Bij de BIOS-Updates zit een duidelijke readme waar in staat waar je op moet letten. Vooral niet flashen van diskette maar van hard disk, wel booten van diskette.

  De software die gebruikt wordt om het BIOS te updaten biedt veel extra opties - blijf daar vooral vanaf, behalve de optie om een backup te maken van het huidige BIOS. Deze wordt opgeslagen als biosback.up1 op C:. Als er iets mis gaat kan je die altijd terugflashen.
 • Je schrijft "vooral niet flashen van diskette maar vanaf harddisk"
  waarom is dit?


 • Wellicht omdat een HD betrouwbaarder is dan een diskette?
 • Een harddisk is duidelijk veiliger dan een floppie, maar als al je schijven NTFS zijn begin je daar weinig met DOS.

  Even iets anders, is het iemand al opgevallen dat NTFS minder snel fragmenteert dan FAT32. Zo ja, kun je mij dit dan uitleggen.

  :smile: (-:
 • Je kunt flashen vanaf de RAM disk, als je NTFS gebruikt. Zorg alleen dat je daar niet je oude BIOS als backup opslaat :smile:
 • Niet flashen vanaf diskette omdat heel veel flash programma's (expres?) zo stom zijn dat ze tegelijkertijd de file lezen en je BIOS flashen, een bad sector en je mobo is overleden, kun je weer een nieuwe kopen met een beetje pech.
 • Wanneer je Full Tests draait met http://www.pcpitstop.com krijg je alle gegevens van je PC, dus ook van je MB met serie nummer.
 • Waar kun je eigenlijk precies het programma van je bios vinden zodat je het in veiligheid kunt brengen?

  GREETZ Stefan
 • MSI werkt met speciale software om de bios te updaten:
  Livebios

  Live bios. Dat is denk ik wel zo praktisch.

  [ Dit bericht is bewerkt door: ahbart op 2002-04-17 09:10 ]
 • [quote:7161f5433c]
  Op 06-04-2002 13:00 schreef ODF:
  Een harddisk is duidelijk veiliger dan een floppie, maar als al je schijven NTFS zijn begin je daar weinig met DOS.

  Even iets anders, is het iemand al opgevallen dat NTFS minder snel fragmenteert dan FAT32. Zo ja, kun je mij dit dan uitleggen.

  :smile: (-:

  [/quote:7161f5433c]

  NTFS is van nature een stuk intelligenter dan Fat-32. Neem ter vergelijking eens de *NIX wereld (linux etc.), daar bestaat het woord defragmenteren niet eens, omdat ReiserFS, EXt2 en 3 etc. gewoon een stuk "netter" met gegevens omgaan. Fat-32 is vooral simpel (geen beveiliging etc.) en slordig ("kwak maar neer" strategie)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.