Vraag & Antwoord

8 antwoorden
 • Ik heb het core voltage eens wat omhoog geschoeft van 1.75 naar het max van 1.85 maar mijn CPU speed gaat niet omhoog.

  Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe????
 • Je CPU snelheid gaat niet omhoog als je puur het voltage verhoogt hoor :smile:

  Vaak zorgt een hoger voltage ervoor dat je systeem op een hogere snelheid nog stabiel kan lopen.
  Als een bepaalde snelheid niet meer stabiel is kan die met wat extra voltage erop toch stabiel worden…


  Dus nu moet je gewoon verder overclocken met je FSB en/of multiplier. :smile:
 • Ah op die manier, dan ga ik de FSB maar eens wat hoger zetten.
 • Het is verstandiger je Vcore pas te verhogen als je aan de FSB hebt zitten morrelenen en je systeem instabiel wordt. Een hoger voltage genereert meer warmte en dat wil je volgens mij altijd zoveel mogelijk beperken…
 • Ik heb de FSB nu al 10 mhz verhoogd, hoe ver kan ik eigelijk ongeveer gaan???

  Ik heb ook nog in mijn asus boekie iets gelezen over het voltage van VIO en VIO1, heeft iemand hier ervaring mee??
 • Is vrij moeilijk te zeggen hoe ver je kunt gaan (hangt o.a. van de kwaliteit van de spullen af), maar je kunt nog wel verder denk ik.

  En anders merk je het vanzelf. Als 'ie niet meer stabiel loopt na het verhogen… Dan moet je of een stapje terug of het voltage verhogen.


  Dus gewoon stapje voor stapje wat hoger en tussendoor goed testen (draai een zware toepassing; een spel of benchmark bijvoorbeeld). Hou de stabiliteit en de temperatuur in de gaten (die laatste vooral als je met het voltage gaat klooien).
 • Mja, of het verstandig is om eerst je Vcore te verhogen hangt een beetje van je koeling af, ik doe het ieg meestal wel. Als je een wat goedkopere (lees slechtere) koeler hebt is het misschien wel verstandig om het eerst zonder te proberen.

  VIO is de spanning voor het moederbord, geheugen en VGA kaart etc. Als je die iets verhoogd, naar 3.5V bijvoorbeeld heb je kans dat je geheugen wat hoger OC'en wil.
 • Hoe test je of je PC stabiel is na het overclocken? Ik hen 3dmark2001 en die kan je natuurlijk draaien, maar wat doet ie als je systeem instabiel is?
  Is 1,85 V trouwens het max van een 2000+ of kan je verder gaan? (Zonder dat hij uit elkaar knalt :grin: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.