Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Abit BE-6 rev. 2 en Celeron 128k 1 GHz

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb voor mijn Abit BE-6 rev. 2 moederbord een Celeron 128k L2-cache 100Hz FSB 1GHz processor gekocht. Na het flashen van de BIOS kan ik nu tot 1,1 GHz gaan. Ik heb nu een Celeron 66 Hz FSB 466Mhz met een converter in het MB geplaatst (MB is slot 1, processor socket 370). Als ik nu de processor in de converter plaats start de PC wel op, de nieuwe processor wordt herkent als 533MHz, 66 Hz FSB. Het voltage is goed in de BIOS (1,75V). Windows (ME) draait echter zeer onstabiel. Operation Flashpoint en andere processor belastende applicaties zijn niet te starten! Stel ik in de BIOS de processor in op 100 Hz FSB of de processorsnelheid hoger in, start de PC helemaal niet op. Ik kan op de converter de processor als Coppermine of Celeron instellen, deze Celeron heeft echter een Copperminekern en heb ik dus op Coppermine ingesteld. De Celeroninstelling heeft een spanning van 2,0 V.
  Wie heeft er ervaring met bovenstaand MB en processor en kan mij vertellen wat mijn probleem kan oplossen?

  [ Dit bericht is bewerkt door: Hans B op 2002-04-12 15:04 ]
 • Je FSB moet sowiesio op 100 MHz staan, met een MP van 10, omdat hij op 10x100 ingesteld moet staan. Je CPU heeft om een of andere reden nu een MP van 8 (Kan je die soms met de hand instellen? Niet dat het veel uitmaakt door de MP lock, maar misschien wordt je CPU dan wel juist herkend)
 • ligt mischien toch aan je converter
  ik gebruik die van abit met de abit be6
  met de cel 900,en dit werkt prefect!
  met jouw abit be6 rev 2 kun je nog veel uithalen!!!!!!!!!!!!!!
  ik wil wel ruilen
 • Ik heb Abit gebeld, maar ze verkopen geen converters meer. Ook een speurtocht langs computerwinkels gaf geen resultaat. Wie weet met welk (merk) converter ik kan gebruiken en waar je die kunt kopen?
 • RBS in Amersfoort heeft volgens mij nog converters liggen. 033-4756862
  Zo'n Celeron moet als een speer kunnen gaan op jouw ABIT.
  Bij mij een Celeron 900@1200 Zonder problemen bv. DVD's rippen en converteren naar AVI (100% CPU belasting.)
 • Ik heb van de week 2 converters geprobeerd, helaas startte de PC (met in de BIOS nog de instellingen van de Celeron 466 MHz) helemaal niet op. Moet ik soms eerst voordat ik de processor vervang daar iets in veranderen. Ik zal ook maar contact opnemen met de winkel in Amersfoort.
 • Je kunt je bios resetten met een jumper, of een aantal minuten de battery van je mobo eruit te halen.
  De converter op Coppermine zetten en evt. het juiste voltage instellen, of op default en via het bios het juiste voltage laten instellen.
  Ik heb zelf een converter van ASUS.
  Bevalt mij erg goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.