Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Printen met upgrade moederbord PCChips

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Om te beginnen: ik ben enigszins een leek. Ik heb een zg. 'upgrade'moederbord van PCChips gekocht met van alles 'onboard', waaronder een bracket voor een seriele en paralelle aansluiting. LPT 1 is in het ROM 'aangezet'. De aansluiting voor een normale printerstekker ontbreekt. Moet ik daarvoor nog een aparte kaart in een vrij slot installeren?
 • Normaal zitten LPT poorten toch altijd op eht moederbord, maar als je er nieuw in moet zetten dan moet je eff zoeken maar een LPT poort en de aansluiting voor de kabel op het Moederbord.
 • Bij het moederbord zaten brackets, waarvan er 1 een gecobineerde 9-pins en 25-pins was (wellicht seriele en paralelle poort). De 25 pins moest worden aangesloten op de 25-pins (LPT?) aansluiting op het moederbord, maar het was een 9-pins stekkertje, net als die van de andere helft van het bracket die op de COM poort moest. het gekke is dat de uitgang van dat bracket 1x 9 en 1x 25 pins mannektje is. Een printerkabel heeft een vrouwtje nodig. Is het dus geen bracket voor een printerpoort? Moet ik dan een aparte kaart voor een printeraansluiting aanschaffen?
 • Dat zijn allebei seriele poorten, je hebt namelijk 9 pins en 25 pins seriele poorten :smile:
 • Dus dat betekent: 25 pins connector van het moederbord loshalen, een aparte printerkaart kopen en op de LPT zetten?
 • Nee, die 25 pins connector (9 pins op het mobo) is een seriele poort, daar kan je nooit een LPT poort van maken. Je zult dus idd een andere aansluiting op het mobo moeten hebben, of een insteekkaartje zien te vinden.

  Ik zou het btw wel erg raar vinden als een mobo zonder LPT poort geleverd word,heb je nietergens een handleiding van dat ding?

  Als het een beetje een nieuwe printer is, kanje die ook vaak via USB gebruiken,als je mobo die tenminste heeft :smile:
 • Het lijkt erop dat je geen handleiding hebt. Hierin zouden al je antwoorden moeten staan. Hoe nieuw is het moederbord, om welk soort gaat het? Een type nummer van het moederbord of een foto kan ons een beetje helpen.

  Ooit een Pcchips handleiding, M715 dacht ik, opgezocht. Deze had ook onboard sound en zo. Alleen de brackets waren nooit bijgeleverd. De leverancier had toendertijd een losse geluidskaart bijgeleverd.
 • Het gaat om een wat oudere HP printer (ik meen de 520; de configuratie is van/voor mijn vader: 72 jaar!!!) en een nieuw moederbord van PC133/ PCCHIPS, de M755LMR. Ik heb wel de handleiding en daar staat verder niets vermeld over printeransluitingen. De twee aansluitingen waar ik het over had, zijn: een seriele poort met '16550-compatible fast UART' (de COM1 poort, 9-pins) en een parallelle poort met 'ECP and EPP support' (de 25-pins, PRN1-> LPT1). Er zitten nog 2 vrije PCI slots op en een AMR slot. Help deze informatie?
 • Het gaat om een wat oudere HP printer (ik meen de 520; de configuratie is van/voor mijn vader: 72 jaar!!!) en een nieuw moederbord van PCCHIPS (PC133?), de M755LMR. Ik heb wel de handleiding en daar staat verder niets vermeld over printeransluitingen. De twee aansluitingen waar ik het over had, zijn: een seriele poort met '16550-compatible fast UART' (de COM1 poort, 9-pins) en een parallelle poort met 'ECP and EPP support' (de 25-pins, PRN1-> LPT1). Er zitten nog 2 vrije PCI slots op en een AMR slot. Help deze informatie?
 • hier staat de hand leiding.
  http://www.pcchips.com.tw/M755LMR.html
 • De handleiding is voor mij onvindbaar. De foto/plaatje http://www.pcchips.com.tw/images/m755lmr.jpg van het moederbord geeft wel enige aanwijzigingen, alleen kan ik de zwarte connectors moeilijk zien. Ik zou een 26 polige connector voor het aansluiten van de printerpoort verwachten. Er zijn merken (Asus) die hebben een combinatie steker printerpoort/USB en zo. Ik weet niet hoe PCchips dat doet. Als je meer details over de foto/plaatje kan geven, dan zal dat wel helpen.
 • Ik kan wel een zw/w plaatje uit de handleiding scannen, maar hoe krijg ik dat weg?
 • Uploaden naar webspace, en dan op het forum posten :smile:
 • Ik ben een relatieve leek en weet niet wat je met 'uploaden naar webspace' bedoeld. Zou je dat even willen toelichten? bvd!
 • [quote:f246961dde]
  Op 24-04-2002 17:06 schreef H. Meinders:
  Ik ben een relatieve leek en weet niet wat je met 'uploaden naar webspace' bedoeld. Zou je dat even willen toelichten? bvd!
  [/quote:f246961dde]
  NOu ja, hierop zijn meerdere anwoorden mogelijk. Als je een homepage hebt, zet de foto daar neer. Vervolgens vertel je op het forum hoe we bij de foto kunnen komen (op een vergelijkbare manier als ik heb gedaan). Je kunt het plaatje ook rechtstreeks in een bericht opnemen, op de volgende manier:
  [img.]http://www.ditishetplaatje.com/plaatje.jpg[/img.]

  waarbij de URL de URL van je plaatje moet wezen en je de punten bij
 • Ik heb zelf geen webpagina, dus als ik het plaatje van het MoBo naar iemand toe mag sturen? bvd!
 • Dat ontdek ik nu pas: geen e-mail adres meer in de Profile. Okay, voor mij e-mail adres moet je doorklikken naar mijn homepage. Tja, of ik dit nou een vooruitgang vind, nou nee. Zal wel weer over nagedacht zijn, maar als dat is om misbruik te voorkomen dan zal hccnet toch anders om moeten gaan met de gebruikersnaam. Zolang dat niet het geval is, is de gekozen weg volgens mij niet de oplossing!
 • Mijn mail adres is anders wel gewoon zichtbaar :???:
 • [quote:4ee2b42924]
  Op 01-05-2002 19:49 schreef BA:
  Mijn mail adres is anders wel gewoon zichtbaar :???:
  [/quote:4ee2b42924] Ik zie het, bedankt voor de info! Hmm, ik zal mijn e-mail adres (weer) invullen.
 • Bedankt voor het plaatje. Oeps was even zoeken naar je topic. Even niet zoveel tijd om het plaatje zichtbaar te maken, maar het probleem is voor mij nu duidelijk. De printer aansluiting zit bij de voedings aansluitingen en de toetsenbord aansluiting. De connector is gemarkeerd met PRN1. Pen 26 ontbreekt, dus pen 1 zit aan de zijkant van je mobo. ZIt kennelijk ook een jumper JP1. Ik weet niet of die nog iets te maken heeft met de printerpoort.
  Wat is er fout gegaan? Jouw moederbord heeft één COM aansluiting. De bracket is dus niet goed. Je hebt een bracket nodig met een 9 polige COM, male (die heb je!) en een bracket met een 25 polige PRN/LPT connector, female! Die laatste heb je dus niet. Ik zou maar eens gaan praten met de leverancier. Daar ligt volgens mij de fout. Of als dat goedkoper is, zo'n aansluiting kopen. Let er wel op dat er een 26/25 polige flatcable aan de connector zit!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.