Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Temperatuur van mijn XP 1800+

Anoniem
J_L
4 antwoorden
 • Wie kan mij vertellen wat de 'normale' temperatuur van de Athlon XP 1800+ is ?
  Die van mij komt gemiddeld op 60 graden celcius, met uitschieters naar de 66 graden. En is NIET overgeklookt. Het lijkt mij zo hoog namelijk. De PC hangt ook af en toe spontaan. Ik heb een ASUS A7A266 moederbord met 512 mb. SDR ram.
  Wie kan mij svp helpen en adviseren wat te doen???
 • Een processor mag eigelijk maar 65 graden celsius worden, dus moet je voor een nieuwe koeler kijken. De Spire 5T208B1H3T presteert zeer goed(kijk maar in het april-nummer van Computer!Totaal). Op http://www.prijsindex.net kan je 'm bestellen voor 10,75 Euro.
 • Oh dat heb ik ook gehad met mijn Xp2000+ maarre kon het zelf niet oplossen dus toen heb ik hem naar het bedrijf gebracht. er zat een zwaardere CPU koeler in en een Casefan.

  Wat ze hebben gedaan is de casefan omgedraait en wat met de temperatuur sensors lopen klooien maar waar het om gaat is dat hij nu 20 graden (kast) en 40 graden (processor). Misschien iets om te proberen.
 • Bedankt beide voor de uitstekende tip. Ik heb vandaag de betreffende CPU-cooler op een beurs gekocht en daarbij meteen maar een case-fan. En het resultaat is ernaar !!!!! En het 'coole' is : het geluid uit de kast is ook meteen een stuk minder, vrouwtje ook weer blij…:smile:.
  Nogmaals bedankt !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.