Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Mijn PIII 600 Mhz sneller laten lopen

Anoniem
None
39 antwoorden
 • Hallo allemaal, Ik heb een PIII 600 mhz, ik heb al een aantal sites gelzen over overklokken en ik heb bij een vriend om raad gevraagt. Dit alles heeft me nog niet verder geholpen om mijn pc iets sneller te laten gaan. Mijn FSB kan ik niet instellen ( naar mijn idee ) hij staat nu op 133 mhz. Volgens mij kan ik wel mijn multiplier instellen, alleen heeft dat geen nut op mijn snelheid ( ik heb het getest met pcmark2002 en deze vertelde me dat hij nog steeds op 601 mhz liep ) Ik weet ook ( van lezen ) dat mijn multiplier gelocked is. Maar zoals ik al zei ik kan hem wel veranderen in mijn bios, maar dit heeft geen effect! Ik had hem gezet op 5 ( 5 * 133 ) hij stond standaard op 4.5. Hopelijk kan iemand van jullie mij verder helpen. Helaas weet ik op dit moment niet welk moederbord ik heb ( moet ik binnenkort de pc maar eens openschroeven en kijken ).

  iig bedankt,

  Greetz,

  Squizur.

  Visit my site http://squizur.cjb.net

  [ Dit bericht is bewerkt door: Squizur Boom! op 2002-04-23 10:45 ]
 • Je kan bij de P3 alleen FSB OC'en, de multiplier is gelocked. Lees mijn sig maar voor meer info :smile:
 • Uhm….. nee, :smile: en ik zit nu nog op school. IK ga het straks of morgen wel proberen. Dan hoor je wel hoe het af is gelopen! En mocht ik nog meer irritante vragen hebben :grin: dan kom ik wel weer hier heen.

  Squizur
 • bedankt voor de tekst, maar nu kom ik nog steeds niet verder :smile: Hopelijk heeft iemand een andere suggestie?


  Visit http://squizur.cjb.net
 • Het laatste wat je nog proberen kan, als je geen FSB setting hebt, is het gebruiken van SoftFSB oid, daarmee kan je vanuit windows je CPU OC'en. Dan moet je alleen wel weten of je Type mobo ondersteund wordt, of nje moet je PLL type weten.
 • Hmmmm…. een heel klein beetje minder afk. was handig :razz: Ik weet dit keer alleen de PLL niet? Was = PLL???? Verder was het redelijk duidelijk :razz:³ hahaha
  Niet op de popups letten, deze komen "maar" 1 keer, daarna blijven ze weg. ik moet toch wat overhebben voor 150 MB free space.

  Greetz,

  Squizur.

  Http://squizur.cjb.net
 • Met mooie vrouwen kan je mij altijd blij maken :wink:

  PLL is de klokgenerator die op je moederbord zit. Je hebt een programma als CPUCool, SoftFSB of CPUFSB nodig (zoek daar maar ff op met google) Als je geluk hebt, dan kan je bij die programma's zo het merk en type van je moederbord selecteren, dan ben je zo klaar. Als dat niet kan, dan moet je de kast openschroeven, en de PLL chip opzoeken, meestal rechts van de CPU. Vaak worden merken als ICC, Phaselink, Texas Instruments ed gebruikt. Het is een kleine IC, 1 cm lang, en een halve cm breed. :smile:
 • dus als eerste schroef ik lekker mijn kast open :smile: ) dan pleur ik die kast weer samen en d/l een van de progs. Kijken of het werkt, vanaf dan snap ik het denk ik wel, zo niet kom ik wel weer ff zeuren :razz: , en als alles GOED is gelukt kom ik je nogmaals hartelijk bedanken voor alle moeite. tot later!

  Greetz,
  S.B.
 • Nou, nou, BA. Dat valt me een beetje tegen, nog steeds geen antwoord :razz: :razz: :razz: http://www.smilies.nl/wave.gif hahaha, nee. Ik zag dat je overal ( ook bij mij ) supersnel reageerde! Cool man, hoe kan dat? Je weet ook wel eerug veel :grin: das mooi, zeer mooi.

  Gtz.
  SB


  _________________
  Go and visit my site:

  Http://squizur.cjb.net

  [ Dit bericht is bewerkt door: Squizur Boom! op 2002-04-23 14:34 ]

  [ Dit bericht is bewerkt door: Squizur Boom! op 2002-04-23 14:36 ]
 • Hoe dat kan? Simpel, veel vrije tijd :wink:

  Weet je nou al wat meer van het merk/type mobo of PLL? (merk kan je in het boekje vinden, of staat vaak op het mobo zelf)


 • Ik weet mijn mobo: Microstar ms-6163, maar die staat in geen van de 3 progs genoemd :sad: :sad: :sad: Nu wilde ik de PLL opzoeken, maar dat lukt me dus echt niet (nog meer :sad:) Nu weet ik ook geen raad meer, ik heb nog gezocht op het net naar de naam van het pll, maar dat is niet te vinden.

  Please help me!

  Squizur


 • Je moet anders even in de kast op het mobo kijken, daar zie je hem vaak wel zitten. Het is een klein chippie, met Phaselink of ICC oid er op :smile:
 • Dat is het hem juist, ik HEB al gekeken, maar ik vind hem dus echt NIET! grrr… :'( En dat klote PIII zwarte ding + dat koelblok zit overal voor :sad: hoe pak ik dat nu aan?

  Thx in advance
 • :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

  Waarschijnlijk heb je toch niet goed in die progs gekeken, want ik klikte even door de lijst van CPUCool, en daar staat hij wel in :grin: (Je moet bij MSI kijken, dat is de afkorting voor Microstar International)

  Bij de MS6163 zijn 2 typen gebruikt, de Cypress W204A en de Cypress W164A. 1 van die 2 zou het moeten zijn dus :smile:

  _________________
  PC 1
  3Dmark 2001

  BA's overclocking guide v1.0

  [ Dit bericht is bewerkt door: BA op 2002-04-26 17:36 ]
 • Goddamn, U rule! :grin: Ik zal eens kijken, ik report later wel of het lukt of niet

  tot later
 • hmm……. moet ik nog die kast weer open maken :smile: BRB

  greetz
 • Waarom? Je kan je toch beiden proberen? Als 1 het niet doet moet het dus de andere zijn :smile:
 • ok, nieuw probleem :smile:
 • Nee, je hebt er toch een Cyprus chip op zitten? :???:
 • nou, ik heb gekeken en naast mijn Award BIOS zit een mooie chip, eentje met een mooie opdruk van WINBOND :razz: en dat type wat ik net noemde. Ik snap alleen niet waarom ik die nergens kan vinden in de lijstjes :sad: weet jij iets?

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.