Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD Athlon XP vs Intel P4

Anoniem
BA
5 antwoorden
 • Hallo,

  Voor een paar dagen terug heb ik om advies gevraagd m.b.t. het mobo. Het wordt waarschijnlijk een Epox 8KHA+. Ik wilde aanvankelijk SDRAM gebruiken, maar ik kies toch voor DDR/PC2100. Bedankt allemaal voor het advies.
  Nu mijn vraag. Bijvoorbeeld een Athlon XP1800 heeft een klok-snelheid van 1,53ghz. Moet ik deze qua snelheid/presaties vergelijken met een P4 1,6ghz. of een P4 met hogere c.q. lagere snelheid?

  Groetjes W.

 • Tja, dat kun je natuurlijk altijd vergelijken, en je zult er dan achter komen dat de AMD met een lagere kloksnelheid toch beter presteert.
  De typenummers van AMD komen wel redelijk overeen met de prestatie, want immers, een Athlon XP 1800+ presteert MINSTENS even goed als een P4 van 1,8gig.

  succes
 • Inderdaad. En bij gelijke (prestatie-, niet pure klok-) snelheid is AMD veel goedkoper…


  Alleen heeft Intel op dit moment de snelste processor (2.4 GHz dacht ik). Is het snelste qua prestaties & kloksnelheid. Maar ja, daar betaal je dan ook voor… :smile:
 • Bij de meeste applicaties is een AMD Athlon XP 1800+ (iets) sneller dan een Pentium4 1,8 GHz (daarom ook 1800+ natuurlijk :wink: ). Als je echter wilt gaan videobewerken is de P4 een betere keus dan de Athlon.
  Als je nog op je portemonnee wilt letten zeg ik zeker: doe dan de Athlon :wink:
 • De nummering van AMD - nogmaals - slaat niet op concurrent Intel, maar officieel op de verhouding Originele Athlon / Athlon XP. een XP 1800+ zegt dus zoveel als: "deze proc. is zo snel als een originele athlon op 1,8 Ghz zou zijn". In de praktijk is het natuurlijk ook een beetje om mensen te misleiden > die denken dat ze een 1,8 Ghz proc kopen en dus zo niet zoveel op bijv. een 2 Ghz Intel achterlopen.

  In de praktijk is idd Intel op dit moment weer even de koploper op 2,4 Ghz, zovel in klokfrequentie als in absolute snelheid. Al is een XP2100+ ook niet bepaald traag. Je betaald er echter wel dik voor die p4. Op dit moment is denk ik de beste keus een XP1800+ ofzo, qua prijs / prestatie. Neem vooral geen Intel icm een mobo met i845 chipset, want dan snij je jezelf behoorlijk in de vinger; voor dat bedrag heb je een snellere athlonXP combinatie…

  _________________
  "Equal opportunity means everyone will have a fair chance at being incompetent."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-04-25 16:57 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.