Vraag & Antwoord

3 antwoorden
 • Ik heb een AthlonXP 2100+ CPU, maar deze wordt soms wel 60 graden. Is dit niet een beetje veel? Ik vind namelijk van wel. Ik ben van plan een Alpha cooler te kopen, maar Marcel de Reus zegt dat die hitte geleidende pleister er ook af moet en dat je er dan coolerpasta op moet doen.
  Ik had ook een vraagje over het instellen van de FSB bij een gelockte processor. Op mijn mobo (ASUS A7V333E) z'n bios zit namelijk een functie waarmee je je FSB niet synchroon kunt laten draaien met je RAM-snelheid. Normaal is dit 1:1, maar ik kan het ook instellen op 4:5. Dan draait mijn FSB dus nog steeds op 133Mhz en mijn RAM draait op 166*2=333Mhz. Het is immers DDR. Het werkt wel (toen ik het instelde werd mijn CPU ineens 66 graden) maar ik weet niet of het slim is om te doen. Want ik kan natuurlijk ook FSB overclocken, dan wordt mijn processor ook sneller. Maar goed, ik zou graag jullie mening willen.
 • Als je niet OC'en gaat, dan is 133/166 idd de snelste setting. Ga je wel OC'en, dan kan je met 133/133 beginnen, en dan omhoog. Dan weet je zeker dat het niet aan het geheugen ligt. Later kan je dan alsnog proberen om FSB:RAM op 4/5 te zetten, en kijken of het geheugen ook op een hogere waarde draaien wil.

  Als je CPU idd 66 graden wordt, dan kan je beter een andere koeler kopen. Dat stuk thermische kaugom voor een betere pasta vervangen helpt ook. Ook kan het met zo'n CPU geen kwaad om 1 of 2 casefans te hebben :smile:
 • Ik ben het met BA eens.
  De AthlonXP 2100+ is samen met de Athlon "tb" 1400mhz de 2 warmste CPU's die AMD ooit heeft gemaakt.
  Deze 2 hebben goede cooling nodig. zeker als je wil overklokken.
  Een Alpha cooler is daar erg geschikt voor maar kost wel een flinke duit.
  Case fans zijn idd erg aan te raden.
  Bij overklokken zal de CPU alleen maar heter worden tenslotte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.