Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Athlon XP met waterkoeling 56 C ???

Anoniem
BA
11 antwoorden
 • Mja, maar met die kit van Senfu heb je nou niet echt de allerbeste highend cooling kit :sad:

  De betere setups gebruiken betere waterblock's, een grotere radiateur, en een veel sterkere pomp. Dat is allemaal van invloed op de temp.
 • Een vriend van mij heeft zich een weekje terug waterkoeling voor zijn XP 2000+ gekocht en er werd hem verteld dat de CPU met die installatie zo rond de 30 C zou hangen. Maar nu is ie "stressed" heet dat meen ik :smile: 56 C. waar kan dit aan liggen?
 • Slecht waterblok, hoge watertemp? Met waterkoeling kom je meestal zo rond de 40C uit dacht ik, die absurd lage temps worden gehaard door er ook nog eens een TEC bij te gebruiken.
 • Zit het spul toch wel goed aangesloten, en gaat het water hard genoeg rond. Daar zal namelijk het grootste deel van het koelend vermogen van af moeten hangen. Hoe warm is het water waar mee gekoeld wordt? Hoe wordt het water gekoeld?
 • ik heb die cooler gekocht en het is een senfu systeem
  http://www.senfu.com.tw/English%20homepage/Porduct/sf-wr111-2/sf-wr111-2.htm
  http://www.senfu.com.tw/English%20homepage/Porduct/sf-wf222-2/SF-WR222-2.htm
  http://www.senfu.com.tw/English%20homepage/Porduct/sf-wm333/sf-wm333.htm
  dit zijn de 3 onderdelen die ik er voor gekocht heb zover ik weet heb ik alles goed aangesloten zoals het op de handleiding stond
 • Betekent dat nu dat ik de cpu nu niet koeler krijg met het senfu kit die ik heb?
  Ik heb nu 185 euro aan dit uitgegeven en at vind ik eigenlijk wel genoeg voor een cpu cooler.
 • Denk het niet nee, misschien valt er nog wat te tweaken aan je tubesystem, en pasta tussen je waterblok etc, maar dat was het dan wel. Het ook nog zo zijn dat je mobo de temp wat hoog aangeeft :smile:
 • maar dan snap ik nog 1 ding niet volgens de volgende site moet de senfu watercooler beter koelen dan nu http://www.anandtech.com/cooling/showdoc.html?i=1205 en ik heb ook de dual fan radiator
 • Dat grote verschil tussen idle en stressed kan ik me eigenlijk niet voorstellen, ik betwijfel of de temperatuur goed wordt afgelezen.
 • Ik snap het wel :smile: Met het water houd je je koelblok op een gelijke temp (mits je een radiator gebruikt), die wisselt vrij weinig. Punt is alleen dat je bij moderne CPU's met een hele hoge heatload zit, waardoor de overdracht ook belangrijk word. Als de heatload dus van het een op andere moment van een paar watt naar een watt of 70 gaat, dan wordt de interne temp van de CPU ook een stuk hoger. Dingen als de kwaliteit van de pasta, vlakheid van het waterblok ed. spelen hier dus ook een grote rol :smile:

  Stressed temp hangt ook ook nog van een aantal andere dingen af, zoals hoe je je setup gebouwd hebt, de temperatuur van je water ed. Vergeet ook niet dat niet alle mobo's even nauwkeurig aangeven.
 • Naarmate het temperatuurverschil stijgt wordt het geleiden van de warmte eenvoudiger. Jouw verklaring klopt wel voor de hoge stressed temperatuur. Maar het verklaart niet hoe de temperatuur idle dan wel zover kan dalen. Als warmtegeleiding tussen CPU en koelblok het probleem is zou de CPU idle niet zover kunnen afkoelen.

  [ Dit bericht is bewerkt door: egslim op 2002-04-27 18:50 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.