Vraag & Antwoord

14 antwoorden
 • Ha, ik heb m'n nieuwe HD binnen en nou moet ik eerst met FDISK 2 partities maken en dan formatteren. Alleen, ik heb dit nog nooit gedaan en weet niet hoe dat moet, dus zou iemand mij dit uit kunnen leggen inclusief details en in het nederlands zonder teveel afk. ALVAST BEDANKT!!!!!!! :grin:
 • Opstarten met de windows cd, dan FDISK opstarten.

  Eerst kies je voor optie 1: een primaire DOS partitie aanmaken. Hierna vraagt hij hoe groot die worden moet, en geef je dat op in MB's of procenten. Vervolgens ga je terug, en ga je naar optie 2, een extended DOS partitie aanmaken. Voor de grootte hiervan kies je de maximum waarde. Vervolgens maak je 1 (of meer, als je nog meer partities wil) Logical DOS drive aan, en geeft weer aan hoe groot ie zijn moet. Daarna ga je terug naar het options menu, en sluit je FDISK af, en reboot je :smile:
 • Probleem!

  Ik heb gereboot nadat ik die primaire dos dinges heb gemaakt. Als ik nou opstart blijft 'ie hangen en zegt dat het besturingssysteem ontbreekt. En nou?
  :???: :???: :???:
 • Logisch niet? Je moet wel een besturingssysteem installeren :smile:
 • Ik heb alleen optie 1 gedaan en als ik dan reboot loopt 'ie dus vast bij 'besturingssysteem ontbreekt'. :smile: :smile: :smile:
 • Je moet wel eerst die extra partities aanmaken, maar zelfs zonder zou het ook moeten doen.

  Volgens mij probeert hij can C te booten, en dat moet nog niet. Je moet even naar je bios gaan, en je opstartvolgorde veranderen, eerst CDROM en dan pas C :smile:

  Dan kan je eerst van je CD opstarten, en nog een keer FDISK draaien, en alles goed zetten, vervolgens start je weer overnieuw en laat je de windows setup draaien :smile:
 • Wow gelukkig, ik dacht dat ik het wéér (met de nadruk op wéér!) gesloopt had.
  Ok daar gaan we dan weer, tot over een minuut of 10!

  Bedankt hè! :smile:
 • ok ik heb nou 2 partities gemaakt: d:1 & 2.
  Maar nou wil ik hem gaan formatteren en dat lukt niet als ik 'format d:' in typ. Dus het zal wel op een andere manier moeten, denk ik.
  Iemand suggesties?
 • Ik weet niet hoe je precies opstart. Ik zou verwachten vanaf een opstartdiskete. Maar er wordt eigenlijk alleen maar over CD-Roms gesproken. Ik weet niet of die alle gereedschappen bevatten om de volledige harde schijf in te delen en te formatteren. Normaliter kun je er de partitie mee aanmaken waarop je het besturingssysteem wilt installeren. Wat ga je erop zetten? Windows 98, 2000 … ?
  Een goede opstartdiskette (in ieder geval die van Win98) bevat alles wat je nodig hebt (format, fdisk, "DOS";). Alleen onder 2000 bestaat er geen echte opstartdiskette meer.
  En wat ik ook wel interessant vind is, welke computer configuratie gebruik je?

  Dus ja, graag wat meer informatie.
 • Eventjes zoeken op dit forum levert ook interessante topics op. In dit topic "Veel windows problemen, en dringend hulp nodig" geeft Eddey een mooi overzicht van wat er allemaal bij komt kijken: http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=53796&forum=7

  Het is wel zo dat je een nieuwe schijf gebruikt, maar dat is niet zo heel veel anders dan een oude schijf. De backup kun je wel overslaan. Succes!
 • Bedankt voor de info mensen! Ik ben onder tussen al schijfcontrole aan het doen (voor de zekerheid) Ik heb gewoon m'n oude HD aan de primaire master gehangen en die nieuwe aan de secundaire en dan gewoon via windows geformateerd. Dat ging een stuk makkelijker, want ik ben niet zo thuis in DOS. Ik ga zo ff Windows ME d'r op pleuren. Ik heb trouwens gezien dat er een paar mensen zijn die iets tegen ME hebben. Is daar iets mis mee of zo? Ik vind 'm beter als '98! 2000 heb ik nog niet uitgeprobeerd. :smile:
 • Dat komt omdat het geheugenmanagment van WinME heel erg slecht is, na een tijdje wordt het systeem dus heel sloom. Zulke dingen kan je voorkomen door een proggy als RAMIdle oid te instaleren :smile:
 • Aha RAMidle, en hoe werkt dat dan precies en wat doet het? En wordt het systeem dan weer sneller? Volgens mij lijkt het altijd dat je pc steeds langzamer wordt :grin:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.