Vraag & Antwoord

Anoniem
Count Uilesnor
31 antwoorden
 • Geen idee, Alpha zelf heeft dit niet getest, maar als ik eens naar een plaatje van dat mobo zelf kijk, dan zitten de Membanken, en spanningsregelaars wel erg dicht bij de socket…
 • Ik heb al een tijd lang het volgende probleem. Vorig jaar heb ik een upgrade set gekocht. ECS K7VZA + AMD Duron 800 + 256 mb geheugen. Later vervangen door een AMD THUNDERBIRD 1400.
  Ik gebruik nu een spire cooler tot 1400 mhz, na aanschaf van de nieuwe proc heb ik ook een nieuwe koeler gekocht Thermalthake Vulcano 7. Maar als ik die gebruik dan gaat hij na een tijdje op volle toeren draaien omdat de temp in de kast rond 35-40 graden hand en dit geef heel veel lawaai, tussen de koeler en proc zit een dun laagje geleidingspasta, daarom ben ik weer terug gegaan naar de spire (voledig van koper) die stiller is.
  Ik heb in de kast ook een paar casefans geplaatst. Weet iemand een koeler die helemaal van koper is, goed de warmte afvoert en redelijk geluidsstil is of iemand een ander idee??
 • Waarom wil je persee koper? nZo heel veel performanceverschil zie je niet tussen een gewone koeler, en een massief koperen koeler.

  Als je stilte wilt, dan zou ik voor een Alpha 8045 heatsink gaan, met een papst fan of een YS-tech fan. Die koelen goed, en zijn ook nog eens erg stil. Deze combinatie is alleen best duur, en je zult moeten kijken of hij op je mobo past.

  Kijk anders eens op http://www.heatsinkdatabase.com , daar staan veel koelers vergeleken.
 • Ba

  De heatsink wil ik van koper, omdat een aluminium sink minder goed geleid.
 • Dat zeg ik net, zo heel veel maakt dat niet uit :smile:

  Die Alpha die ik heb die heeft alleen een koperen onderkant, de rest is alluminium. Toch is het de beste heatsink die er is :smile:
 • ik zit te kijken naar enkele foto's van die alpha, maar wat voor nut hebben die "voetjes" en hoe moet deze bevestigt worden
 • Die voetjes worden op het mobo zelf vast gezet. Daarna kan je de heatsink op de CPU zetten, en met bouten door de heatsink aan de voetjes vastmaken. Zo loop je dus geen kans dat je socket beschadigd doordat er te veel kracht op komt :smile:
 • je weet niet toevallig of deze ook past op een ecs elitegroup k7vza of passen ze op elk moederbord
 • Kan zo'n ding ook op een ASUS a7v333? Ik ben namelijk ook van plan een Alpha te kopen.

 • ALs ik zo naar de layout kijk van de A7V333 moet dat wel passen..

  [img:089d8138da]http://www.asus.com/mb/comimages/a7v333.jpg[/img:089d8138da]

  BA wat is jou mening?

 • Als ik zo kijk moet hij daar idd makkelijk op passen :smile:
 • [quote:8da4e55dd2]
  Op 28-04-2002 17:30 schreef BA:
  Dat zeg ik net, zo heel veel maakt dat niet uit :smile:

  Die Alpha die ik heb die heeft alleen een koperen onderkant, de rest is alluminium. Toch is het de beste heatsink die er is :smile:

  [/quote:8da4e55dd2]

  Niet volgens Peter van de OC-shop, hij heeft ze getest en de Swiftech MCX462-ba koelde een stuk beter. Hij is jammer genoeg ook veel duurder :sad: Voor deze heatsink in combinatie met een Delta 80 HP betaal je daar 103 euro.
 • En er zijn ook weer zat tests die het omgekeerde zeggen. Hangt ook van de gebruikte pasta ed af. Over het algemeen komt die Alpha er iets beter uit :smile:
 • Ik heb die combinatie die Marcel de Reus bedoelde. Enne, ik had eerst een CPU die 66 graden werd, niet piek maar gemiddeld, en nu met die nieuwe combi wordt ie na een benchmark 53 graden, Vcore op 1,85, CPU/Memory frequency op 4:5, FSB op 145 en Multiplier op 13 (2100+)!
  Ik geef dit setje echt een dikke 10!

  Trouwens, op die CPU zat wel maar een 60mm fan van AMD, en dat was dus echt 3x nix.
  _________________
  Ik ben niet geboren, ik ben geprogrammeerd…

  [ Dit bericht is bewerkt door: Erik den Toom op 2002-05-04 20:54 ]
 • Moet je er eens wat casefans bij gooien, als ik me CPU op 2.3V heb draaien, dan wordt hij bij mij nog maar 50C. Als ik heb gewoon op 1.85V heb draaien, dan wordt hij rond de 33C.
 • Dat zal een probleem worden, ik heb geen Epox mobo. Ik kan maar tot 1,85. Ik zou wel hoger willen, dan kan ik hem wel op de 2400+ krijgen, maar dan wordt ie instabiel. Stom van me dat ik die Asus heb gekozen, die Epox was naderhand een betere keuze gebleken.
 • 2400+ is wel erg hoog hoor, dan moet je een hele goede core hebben. Je zit nu al tegen de fysieke grens aan.
 • Wat wel leuk wordt, ik ga met Marcel de Reus een PC bouwen met een Epox mobo, Samsung RAM, een GF4, en die gaan we heel erg hard OC'en. Hij heeft veel fans besteld, 5 casefans en 1 CPU fan, dus die moeten we echt gigahoog zien te krijgen.
 • [quote:f5cb85b443]
  Op 04-05-2002 21:26 schreef BA:
  2400+ is wel erg hoog hoor, dan moet je een hele goede core hebben. Je zit nu al tegen de fysieke grens aan.

  [/quote:f5cb85b443]

  Ik heb hem al ruim over de 2400+ kunnen krijgen op een aanvaardbare temperatuur, maar hij raakte instabiel, dus toch maar weer teruggezet.
 • Ik heb mijne ook op 2400+ gehad, maar niet stabiel. Kan zijn dat je temp lager moet, maar ook dat je meer voltage nodig hebt.

  Zorg BTW ook dat je een goede PSU hebt, vooral als je over de 2.0V heen gaat. Mijne is eigenlijk net te zwak op 2.3V :sad:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.