Vraag & Antwoord

Anoniem
None
3 antwoorden
  • De computer stond aan deed het nog ik zet hem uit ±15 later een luide knal zoals een rotje en stanklucht die uit de computer komt ik maak de computer open zie niks ik maak de voeding open aan 1 kant de behuizing nogal zwart geblakert bij wat lijkt op een condensator kan iemand mij vertellen hoe de voeding kan knallen als mijn pc niet aanstaat ? mijn tv die op het zelfde contact punt staat aangelosten overgeens bleef het prima doen , het is een p3 550
  • Ik vermoed dat er kortsluiting is ontstaan in de voeding. Vaak staat er altijd nog wat stroom op je voeding. Dit merk je als je de stekker uit het stopcontact trekt en de pc aanzet. Vaak zal deze dan nog heel even aangaan.
  • Bij ATX voedingen (die jij 99% zeker weten ook hebt, regelt het moederbord of de pc aan of uit staat. Dat betekend dus dat er altijd een spanning aan het moederbord geleverd moet worden (door de voeding).

    Dus (delen van) de voeding staan continue 'aan' om het zo maar te zeggen. Dan kun je idd kortsluiting krijgen, alhoewel dat niet zo vaak voorkomt. Misschien is er idd een condensator ontploft :grin:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.