Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuw geheugen op oude PC

Anoniem
egslim
3 antwoorden
  • Ik kom in de problemen bij het upgraden van het memory van mijn "webserver". Die is uitgerust met een Biostar MB-8500TTD moederboard en een 6X86MX Cyrix processor. Bios versie 2A59GB0C. Vroeger draaide e.e.a. foutloos met 48Mb Simm's maar nu wil ik meer geheugen installeren. Dus heb ik eerst 1 DIMM van 128Mb en later (om een fout in het geheugen uit te sluiten) 64Mb (PC133) geinstalleerd. Toen ik het systeem opnieuw opstartte leek alles normaal te werken.
    Echter, als je nu probeert andere programma's op te starten blijft het systeem meestal gewoon hangen. Alleen een botte reset kan de zaak dan weer tot leven brengen.

    Weet iemand hoe je dit probleem kunt oplossen?

    Groet
  • Heb je toevallig een manual van dat mobo? Veel oudere mobo's kunnen namelijk geen 64 of 128 MB DIMM's aan, maar konden max 32 MB hebben :sad:
  • Hmm; Hun site (via SOS-hardware) gaf aan dat dat geen probleem was (Supports DRAM memory 8MB to 128MB on board). Bovendien zou ik dan verwachten dat hij helemaal niks doet, of op onregelmatige momenten. Maar toch bedankt voor de snelle reaktie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.