Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Beste betaalbare cooler...en hoe verder?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoi mensjes, ik heb een AMD athlon XP 1500+ @ 1430MHz. Met een spire cooler kom ik nu op een temperatuur van 52C idle en 66C stressed bij een voltage van 1,8V! Dit kan geen kwaad, maarja ik verder overklokken moet ik maar even laten! Ik wil graag eerst ff mijn CPU temperatuur omhaag halen…en wat hebbem we daar voor nodig? Een betere cooler dan mijn Spire cooler! Ik denk zelf aan een Mastercooler, die zijn wel goed heb ik gehoord en betrouwbaar!
  Maar dan heb ik nog een vraag :smile: Als ik een cooler gekocht heb moet ik hem er natuurlijk opzetten…DUH :grin: Maar hoe doen we dat zonder mn processor te beschadigen? of is het nie heel moeilijk? Of zal ik mn pc gewoon naar een computerzaak brengen zodat zij het mogen doen voor mij? Maar mij lijkt het iets te zonde voor zoiets…naja ik hoor het wel….
 • Dat is het risico dat je neemt. Zelf heb ik al een aantal malen een koeler op een XP gezet, zonder problemen. Maar als je met dit soort dingen aan de slag gaat neem je een zeker risico.
 • zou een goede cooler heel veel uitkomst bieden nog?
 • Mijn Spire fan cooler loopt nu op een snelheid van +/-5000rpm en geeft dus mijn CPU een temperatuur van 52C idle en 66C stressed. Als ik dus een nieuwe cooler neem moet het rmp dus iniedergeval hoger liggen en de cooler zelf moet ook beter zijn :smile: maar haalt het allemaal dan nog veel uit voor het verder overklokken?
 • Ik zou deze review eens nalezen, wellicht dat je hier de benodigde info kan vinden….

  http://www6.tomshardware.com/cpu/00q4/001211/index.html
  _________________
  All that is good, will come to those who wait….

  [ Dit bericht is bewerkt door: onsgeluk op 2002-04-30 20:46 ]
 • Een andere cooler is een verstandige keuze. maar het erzelf erop zetten zou ik niet doen. Als je de AthlonXP beschadigd ben je de garantie kwijt.

  http://www.heatsinkdatabase.com/ voor de wat cooler info.

  Prijzen kan je vervolgens vinden op de PRICEWATCH van http://www.tweakers.net

 • heel erug bedank, ik ga morgen glijk ff naar mn pc zaak om te informeren…:grin:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.