Vraag & Antwoord

Anoniem
None
41 antwoorden
 • Ik heb een ABIT KT7 moederbord en een AMD Athlon 1,33 GHz Processor, en een (powercolor :sad: ) Geforce II MX 400 64 MB DDR videokaart.
  Nou heb ik naar 2 uur gamen een processor temperatuur bereikt van 63 Graden! beetje hoog, vind ik. Dus mijn vraag: Waar moet ik op letten als ik een (EXTRA!) cooler koop, en hoe bouw ik deze in!

 • Mijn cpu word ook erg warm maar word ie bij jou nog warmer als 63 graden? Dat heb ik ook wel es vooral als ik een zwaar spel heb gespeelt of als ie dvd's staat te rippen.

  Ik heb de mijne nog niet warmer gehad als 63 graden dn dat wil ik zo houden maar als die van jou nog warmer word is een andere koeler wel handig.
  Wat heb jij allemaal in die 2 uur gedaan op je comp?

  GREETZ Stefan
 • Soldiers of Fortune 2 Mp test / Command and Conquer Renegade Demo
  dat zijn redelijk zware spellen en vooral als je ze net als mij op 1600 x 1200 res. speelt.
  maar dat moet kunnen
  af en toe komt ie inderdaad nog boven 63 graden… en mijn systeem is ook redelijk heet dan (47 tot 52 graden !!!)
  maar waar moet ik op letten bij het kopen van een cooler en hoe bouw ik hem in?
 • Ik heb zelf nog noit een cpu koeler ingebeouwd dus dat zou je andere moeten vragen maar het is erg warm vooral als ie er af en toe boven uitkomt. En als het in de zomer nog warmer word zal de temperatuur nog wel wat oplopen.

  Het zijn ook zware spellen maar dat je systeem zo heet word ligt aan al je apparaten, hardeschijf, cpu kaarten enzo

  maar voor het inbouwen moet je ff iemand vragen die het vaker heeft gedaan.

  GREEZT Stefan

  PS: een Systeemkoeler is ook wel mooi doe koelen best goed en zal denk ik best wat doen want een vriend van mij heeft er 2, eentje aan de voorkant en een aan de achterkant.
 • Owk.. ik hoop eigenlijk een Beetje dat BA online is… die zal het wel weten..
  dus eh… BA (of iemand anders) HELLLUUHP!
  :wink:
 • om te weten of het plaatsen van een case fan nuttig zal zijn, moet je gewoon ff de kast open laten en desnoods een tafelfan een beetje op de cpu richten.

  Zakt dan de temp van je CPU flink, dan zal een casefan ook goed helpen.
  Zakt de temp niet zoveel, dan zul je een andere cpu-koeler moeten overwegen of de huidige cpu-koeler opnieuw monteren maar met koelpasta ipv de sticker welke nu waarschijnlijk onder de koeler zit.
 • werkt! Temperatuur van CPU en systeem zakt (gelijk al toen ik de kap los schroefte en toen ik de ventilator erop zetten helemaal
  maar wat is nu precies een case fan? hoe monteer ik die? en waar let ik op tijdens het kopen?
 • De beste luchtcirculatie krijg je als je (heb ik me laten vertellen) voor de lucht naar binnen haalt en er achteren weer uitblaast. Daar kun je dan het beste 2 flinke koelers van 8 tot 12 cm voor gebruiken. Ik heb er nu zelf 2 van 8 cm voor ong. F 20,- gekocht bij Conrad. De temp. is gemid. ong. 10 graden gezakt. Eerst zat ik dik over 50 graden en nu iets boven de 40.

 • En hoe monteer ik die?
  en hoe heten ze in de winkel (casefans ofzo?)
 • Als je een beetje geluk heb met je kast zijn er al plaatsen gereserveerd waar je 80mm fans kunt monteren, zodat je een fan kunt kopen en zo inklikken of vastschroeven (en natuurlijk van stroom voorzien)

  vb.
  [img:33d573b391]http://www.aopen.nl/products/housing/exp-h600/exp_600_8.JPG[/img:33d573b391]
 • Gewoon 80 mm fans.
  kan best dat de gewone pc-boer die niet heeft, kijk dan eens bij een radio-elctro-speciaal-doe-het-zelf-geval zaakje.
  daar liggen meestal wel wat van die dingen.

  kijk ook naar geluidsproduktie (als ze dat al weten) Sunon, Coolermaster en Pabst zijn okay (en zo zullen er nog wel tig merken zijn)
 • Dat heeft mijn kast niet :'(
  hoe moet ik dat nou doen???
 • Haal de decoupeer zaag maar uit de kast :wink:

  er zijn nog andere apparaten, welke je in een lege 5 1/2 bay kunt plaatsen of in een pci slot.
 • en hoe duur zijn die dingen?
  en hoe heten ze in de winkel?

 • Mja, maar die hebben vaak te weinig kracht. Bovendien zit de videokaart vaak in de weg als je zo'n PCI ding gebruiken wilt.

  Als je toch zagen gaat, dan zou ik hem in de zijkant van je kast doen, op inblazen, en recht boven de CPU. Dat geeft vaak het beste koeleffect :smile:
 • Zei ik toch BA weet het :razz:
  dus als ik het goed begrijp zagen in de zijkant van mijn kast ??
  en hoe monteer ik die ventilator dan?
  en waar moet ik dan op letten tijdens het kopen?
 • Im zou in jouw geval op een mix tussen geluidsproductie en CFM kiezen, je zou zelfs kunnen overwegen om een 120 MM fan te kopen, op een laag toerental. Zo heb je wel een goede koeling, maar niet zo veel herrie.

  Inbouwen: Je meet eerst de centerline horizontaal en verticaal van de fan uit op je kast, en vervolgens neem je een passer oid en teken je dat af. Let wel op dat je de circeldiameter opmeet op de fan, omdat deze vaak net iets kleiner zijn, 76 mm voor een 80 mm fan. De 4 montagegaten moeten precies uitgelijnd zitten, dus als je die uitmeten gaat is het wel zaak om de goede onderlinge afstanden goed te hebben.

  Als je alles klaar hebt, kan je de fan heel eenvoudig aan de binnenkant van de kast vastschroeven.

  Als je een fan in de zijkant geen gezicht vind btw, dan kan je hetzelfde ook aan de achterkant doen, gewoon uitmeten en danb zagen.
 • Ik heb dat toen bij Slashhead gezien (120 mm in de zijkant), lelijk staat het niet en geluidsarm is het zeker. Goede optie, wel een nauwkeurig werkje!
 • Inderdaad, al hangt het ook behoorlijk van de fan af. Je wil niet weten wat voor herrie een Delta 120HP maakt :grin: (heb ik nog liggen trouwens)
 • da lijkt me wel moeilijk, de ventilator waar haalt die zijn stroom vandaan? gewoon de fan2 aansluitng op het mb? of 12 volt?
  en moet ik tijdens het zagen een gleufje voor de draad ofzo maken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.