Vraag & Antwoord

11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een nieuw systeem geassembleerd en geinstalleerd. Het betreft een systeem met o.a. een Epox 8KHA+ met een AMD Athlon XP1700+, ASUS V7100 GF2 Pure. Het OSen zijn Windows XP pro en Linux RH7.3. Vooralsnog heb ik dezelfde systeemkast van mijn vorige pc. Ik zit met een probleem en dat gaat om de stabiliteit van het systeem. Deze werkt verder prima, maar af en toe reboot het systeem spontaan. Allereerst heb ik het stuk van BA gelezen. CPUCOOL geeft aan dat het systeem tussen de 30 en 35 graden is. De temperatuur van de processor schommelt tussen de 40 en 50 graden. Met de warmte lijkt dus niets aan de hand. Tevens heb ik het interne geheugen getest. Dit is ook oke. Nu de voltage. De volgende gegevens heb ik: 250W-Vcore=1,76V- +5=4,94V en +12=12,05V. Met het gedeelte wat BA heeft geschreven, lijkt me dit aardig overeen te komen. Het komt er dan op neer dat het systeem te weinig vermogen levert. Is dit juist? Voor een paar weken heeft BA me al verteld dat 250W al een beetje aan de magere kant is.
  Is het verstandig om toch een nieuwe, sterkere kast te kopen omdat dit waarschijnlijk het probleem van de instabiliteit kan zijn? Zo ja, Welke gegevens moet deze dan hebben? Zijn er eventueel toch nog andere oorzaken te noemen?

  M.vr.gr
 • Kan je vertellen wat het maximale amperage op de 5V lijn is? 30A zou daar ieg genoeg moeten zijn. 4.94V zou geen probleem moeten zijn, maar is dat idle, of onder belasting? Als hij onder belasting verder zakt kan het wel een probleem worden. Probeer anders even een 350W voeding bij de lokale shop te lenen oid :)
 • Hoi,

  Ik moet nu afsluiten, maar ik kom er morgen op terug.

  M.vr.gr.
 • zo iets heb ik ook gehad, alleen met een wat oudere mobo,
  Je comp. start helemaal op??
  probeer eens alle energie sparende dingen uit te zetten en dan opnieuw opstarten,
  bij mij is het gelukt
 • Allereerst de opmerking van zakmes. Ik heb meteen in het begin al energiebesparende maatregelen uit gezet, dus helaas is dat de remedie niet.
  De waardes die ik opgaf, heb ik afgelezen terwijl ik in de bios 'zat'. Het systeem was dus idle. Nu lees ik op het dashboard van MBM5 de waardes af. De waardes van +3.3 en +5 zijn tot nu toe een klein beetje lager geworden. +5v gaat tot nu toe langzaam naar 4.90. +12v loopt naar 12.20. Op de voeding zelf staat bij +5v 25.0A. Dit zal dan wel het maximale zijn. de gegevens zijn maar momentopnames. Ik kan niet uitsluiten dat de waardes bij een hogere belasting verder dalen c.q. stijgen. Wat denk je van deze gegevens?

  Groet
 • Het systeem sloot net weer af. Ik krijg heel even een 'blue screen', maar het gaat zo snel. Ik kan niet lezen wat er op het scherm staat, want meteen fout :x :x
  Kan het eventueel zijn dat ik het bord verkeerd geassembleerd heb waardoor er een lekstroom, dus kortsluiting onstaat?

  Groet
 • 25A is wel wat aan de krappe kant… Ik zou het toch eens met een andere voeding proberen.
 • Als de voltages nog verder dalen, zullen er meer amperes nodig zijn om hetzelfde vermogen af te geven. De kans is dus inderdaad groot dat je voeding aan de krappe kant zit, hoewel ik zelf een 185 Watt systeem gebruik, en dat werkt ook, zelfs met twee harde schijven en vier extra coolers…

  een nieuwe voeding (eventueel met kast) is wel aan te raden… ik raad aan tussen de 300 en de 500 Watt (voor de groei)
 • LOL, wat voor systeem heb jij dan op die 185W zitten??? Vast geen AthlonXP systeem :D
 • Nee, dat denk ik ook niet :D

  En anders moeten we de CPU bescherming inlichten, want dan krijgt hij veel te weinig te eten ;)
 • Bedankt voor de tip BA. Ik zal kijken of ik een sterkere voeding kan regelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.